Vicepremierul Paul Stănescu a afirmat, marţi, că, atât timp cât legile justiţiei votate de Parlament au fost declarate constituţionale de către Curtea Constituţională a României (CCR), Frans Timmermans ar trebui să spună "lucruri punctuale, cu ce este obstrucţionată justiţia". "Dacă nu ne spune lucrul ăsta, înseamnă că Bruxelles-ul e ... politic", a spus el, adăugând că, probabil, faptul că PSD este cel mai mare partid din ţările Uniunii Europene "nu pică bine" la Bruxelles,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat despre declaraţia lui Frans Timmermans despre ce se întâmplă în România şi cu legile justiţiei, Paul Stănescu a spus: "Apreciez foarte mult ce a spus ministrul Tudorel Toader, să discutăm punctual anumite lucruri şi să vedem dacă legile justiţiei pe care noi le-am votat în Parlament şi Curtea Constituţională a spus că sunt în regulă, punctual să se discute lucruri... e o decizie a Parlamentului României, până la urmă parlamentarii sunt aleşii poporului, vrem, nu vrem, asta e, Curtea Constituţională a spus că sunt în regulă".

El a afirmat că Timmermans ar trebui să spună "punctual" cu ce este obstrucţionată justiţia.

"În momentul în care Parlamentul a votat aceste legi şi Curtea Constituţională a spus că sunt constituţionale, din punctul Curţii Constituţionale de vedere, eu cred că domnul Timmermans şi toţi ceilalţi de la Bruxelles ar trebui să ne spună lucruri punctuale, cu ce este obstrucţionată justiţia, punctual să ne spună. Dacă nu ne spune lucrul ăsta, înseamnă că Bruxelles-ul e ... politic şi PSD fiind unul dintre cele mai mari sau cel mai mare partid din toate ţările Uniunii Europene, din cele 27, 28, probabil că nu pică bine lucrul ăsta la Bruxelles, şi atunci nu cred că trebuie să se amestece cineva în treburile interne ale unei ţări, în momentul în care poporul, prin reprezentanţii săi, a stabilit un anumit lucru şi eu cred că în momentul în care şi Curtea a spus că lucrurile sunt constituţionale, e în regulă. Cred că Bruxelles-ul ar trebui să fie mult mai atent la toate ţările din Uniunea Europeană, nu numai ... o să vedem opinia Comisiei de la Veneţia", a declarat Stănescu.

Întrebat care ar fi interesul Bruxelles-ului să facă aceste declaraţii politizate, el a răspuns: "Sunt alegeri, nu?".

Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne din Parlamentul European a discutat, luni, situaţia din România, inclusiv independenţa justiţiei, în prezenţa prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene Frans Timmermans. 

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene a făcut apel la autorităţile române să "regândească cursul pe care l-au luat”, făcând referire la modificările legilor justiţiei şi Codului penal, el avertizând că, dacă regulile sunt încălcate, CE nu va ezita să ia măsuri şi să aducă Guvernul român în faţa instanţei. 

Timmermans a comentat, de asemenea, protocoalele secrete, la intervenţia eurodeputaţilor din Comisia pentru libertăţi civile din Parlamentul European, spunând că nu vede legătura între acestea şi modificările legilor justiţiei care afectează independenţa sistemului. 

Referitor la mitingul din 10 august, Frans Timmermans a spus că pe imaginile video nu a văzut oameni care ar fi putut fi huligan, ci doar protestatari paşnici. Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene a subliniat că raportul MCV este cel mai bun instrument pentru a ajuta România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.