Co-preşedintele REPER, europarlamentarul Dragoş Pâslaru, a declarat că el şi Ramona Strugariu, celălalt co-preşedinte al formaţiunii politice, nu se văd conducători supremi ai partidului, ci facilitatori. El a menţionat că toţi candidaţii partidului REPER vor trece printr-un exerciţiu de profesionalizare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Din această generaţie care a plecat să reformeze România,  o parte dintre noi au înţeles că până la urmă eficienţa machiavelică şi uneori malefică a partidelor vechi înseamnă de fapt să poţi să ai controlul asupra partidului. Ori exact acest lucru nu te face la capătul zilei, chiar dacă ai bune intenţii, decât să ajungi înspre iadul politicii şi anume exact ideea de a închide uşa după tine. Partidul REPER este în acest moment în situaţia în care co-preşedinţii săi, eu, Ramona, nu ne vedem conducători supremi ai partidului, ci facilitatori. Toţi cei care sunt alături de noi sunteţi parte a unei comunităţi şi insistăm pe această idee de deschidere şi de transparenţă. Manifestul politic nu este un manifest politic pe care să şi-l asume doar europarlamentarii de la Bruxelles, ci este un manifest al lucrurilor în care credem cu toţii. Ne încărcăm împreună cu aceste repere prin care România poate să se modernizeze”, a declarat Dragoş Pâslaru, sâmbătă, la evenimentul de lansare a manifestului politic al REPER.
El a mai anunţat că toţi candidaţii partidului vor trece printr-un exerciţiu de profesionalizare.   
“Toţi candidaţii partidului REPER vor trece printr-un exerciţiu de profesionalizare, de traininguri de mai multe luni pentru a putea într-adevăr să fie pregătiţi pentru candidatura lor. Acest alt tip de angajament deja creează o diferenţiere ca de la cer la pământ faţă de alte partide. Este crucial pentru noi să ajungem la oamenii profesionişti care nu au mai avut tangenţă cu politica fără să devină membri de partid, să le punem pe masă posibilitatea de a învăţa mai multe despre bugetele locale, despre comunicare publică, despre lucruri care ţin de economie, de social, de sănătate, de educaţie ca politici publice. Şi prin acest mod oamenii vor veni alături de noi pentru că vor avea posibilitatea să facă parte dintr-un corp profesionalizat de oameni care se pregătesc să poată să ducă ţara aceasta spre Europa”, a mai transmis Dragoş Pâslaru.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.