Partidul Naţional Liberal îşi propune să strângă, cu ajutorul platformei online Sprijina.ro, 500.000 de lei pentru finanţarea alegerilor locale din acest an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Partidele politice au fost des criticate în ultima perioadă din cauza modului netransparent în care îşi finanţează campaniile electorale. PNL a lansat un proiect pe Sprijina.ro, o platformă online apolitică de crowdfunding, prin care vrea să strângă jumătate de milion de lei pentru finanţarea campaniei electorale. Politicienii vor să strângă suma respectivă în termen de 29 de zile.

Crowdfunding reprezintă o practică de a solicita contribuţii financiare de la membrii unei comunităţi online, prin intermediul unei platforme electronice, pentru finanţarea unui proiect. Pe o astfel de platformă, de regulă, sumele şi numele susţinătorilor proiectelor înscrise apar în timp real şi sunt accesibile oricărui vizitator al site-ului respectiv.

Reprezentanţii PNL au afirmat că au ales să apeleze la finanţarea campaniei prin crowdfunding pentru că metoda este una complet transparentă.

Formaţiunile politice încep să apeleze la crowdfunding pentru finanţarea campaniei electorale, pentru că aşa au mai multe şanse să câştige mai ales încrederea electoratului tânăr, care pune un accent deosebit pe transparenţă, a declarat managerul de proiect al Sprijina.ro, Remus Pakei.

”Finanţarea prin crowdfunding atrage tot mai mulţi adepţi, chiar şi din sfera politică. Încă de la lansarea platformei, aceasta a inclus 28 de secţiuni pentru toate tipurile de proiecte, inclusiv cele din domeniul politic, pentru că Sprijina.ro este o platformă independentă, neaservită, ce încurajează transparenţa şi egalitatea între partide”, a declarat declară Remus Pakei.

Proiectul PNL nu este primul din sfera politică înscris pe platforma de crowdfunding. În prezent, mai este activ şi Sprijină România Unită, iniţiat de Partidul România Unită, formaţiune independentă condusă de deputatul Bogdan Diaconu. Prin intermediul platformei de crowdfunding, Asociaţia ”Demos” şi-a propus să strângă 1 milion de lei, sumă necesară pentru finanţarea Partidului România Unită în campania electorală pentru alegerile locale. Până în prezent, iniţiativa a atras finanţări în valoare de peste 2.066 de lei şi va mai fi activă încă 58 de zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.