Parlamentul reia miercuri dezbaterile pe proiectul bugetului de stat pe 2024, după scandalul de marţi seară. Peste 20.000 de amendamente depuse, din care doar 962 au au fost admise, fiecare parlamentar are un minut pentru a-şi susţine amendamentul în plen. AUR a anunţat marţi seară că îşi asumă să blocheze tribuna Parlamentului dacă majoritatea PSD-PNL, cu sprijinul USR şi UDMR, nu majorează salariile profesorilor cu 40%. Între parlamentarii AUR şi cei de la UDMR a izbucnit un scandal în sala de plen, în timp ce George Simion şi Diana Şoşoacă s-au jignit şi s-au ameninţat. Parlamentarii USR au venit în plen cu o serie de cutii de cadouri, roşii şi galbene, pe care erau scrise mesajele: TAXE NOI şi BUGET RECORD pentru SPECIALI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parlamentarii reiau miercuri dezbaterile pe proiectul legii bugetului de stat pe 2024, într-o şedinţă comună care începe la ora 10.00, votul final fiind anunţat pentru ora 16.30, cu posibilitatea prelungirii discuţiilor.

În total, s-au depus 20.432 de amendamente la bugetul de stat pe 2024, din care 962 de amendamente sunt admise şi 19.470 respinse în Comisiile de buget-finanţe, se arată într-un document prezentat de liderul AUR George Simion.

Potrivit deciziei conducerii Parlamentului, fiecare parlamentar are un minut pentru a-şi susţine amendamentul, un minut fiind alocat şi pentru firecare articol din lege. După epuizarea timpului pentru fiecare articol, celelalte amendamente la articolul respectiv se supun la vot în bloc, fără a se mai da cuvântul pentru susţinere de la tribună.

La bugetul asigurărilor de stat pe 2024, timpul alocat pe articole este de 15 minute. Dacă timpul este depălit, amendamentele se supun la vot în bloc, fără a mai fi susţinute în plen, arată documentul.

Marţi, dezbaterea bugetului a degenerat într-un scandal în care protagonişti au fost atât reprezentanţii AUR şi senatoarea Diana Şoşoacă, cât şi cei din USR, care au venit în plen cu cutii

Dialog halucinant între George Simion şi Diana Şoşoacă, în Parlament: ”Te agresez sexual, scroafo!” vs ”Fătălăule!”

Liderul AUR George Simion s-a certat în plen cu senatoarea independentă Diana Şoşoacă, cei doi ajungând să se înjure şi să se ameninţe, iar Simion i-a aruncat telefonul senatoarei pe joc. Potrivit Digi24, dialogul dintre cei doi a ajuns la ameninţări cu agresarea sexuală. 

”George Simon, preşedintele AUR: Asta-i atitudinea voastră...

Diana Şoşoacă, senator: Pleacă de lângă mine, că nu ştiu ce-ţi fac.

George Simion: Te agresez sexual, scroafo!

Diana Şoşoacă: Ce faci, mă, tu?

George Simion: Te agresez sexual.

Diana Şoşoacă: Mă agresezi, tu, sexual, mă? Pe cine agresezi tu, sexual, mă? Nu ţi-e ruşine, bă violentule? Fătălăii de la AUR. Fă-tă-lă-ul!, fă-tă-lă-ul!”

Parlamentarii AUR s-au certat cu cei de la UDMR: Dan Tănasă: Mirosiţi a pălincă!

Nu doar cei doi au fost protagoniştii scandalului din plen. Parlamentarii AUR au ajuns să se certe cu cei de la UDMR. Deputatul Dan Tănasă a început să ţipe la cei de la UDMR că ”miros a pălincă”. ”Mirosiţi a pălincă! Mirosiţi a băutură”, a spus el. ”Aţi tăiat pădurile!”, au continuat cei de la AUR, în timp  de parlamentarii UDMR au replicat în maghiară. 

Parlamentarii USR, cu  cutii de cadouri, roşii şi galbene, pe care erau scrise mesajele: TAXE NOI şi BUGET RECORD pentru SPECIALI.

Parlamentarii USR au mers, marţi seară, la şedinţa de plen pe tema bugetului pentru 2024 cu o serie de cutii de cadouri, roşii şi galbene, pe care erau scrise mesajele: TAXE NOI şi BUGET RECORD pentru SPECIALI.

„Cadourile de sărbători pe care PSD şi PNL le-au pregătit oamenilor în bugetul pentru 2024 sunt taxe noi şi buget record pentru speciali. Este inadmisibil ca românii să plătească taxe noi pentru ca specialii să trăiască bine. Dacă bugetul trece în forma propusă de Guvernul PSD-PNL, gaura bugetară va ajunge anul viitor la 130 de miliarde de lei şi fiecare român va trebui să plătească 7.000 de lei pentru că aşa vrea Marcel Ciolacu”, a declarat preşedintele Cătălin Drulă. 

George Simion: „Premierul Ciolacu trebuie să îşi dea demisia dacă nu măreşte cu 40% salariile profesorilor. Până aici!”
 
AUR a anunţat marţi seară că îşi asumă să blocheze tribuna Parlamentului dacă majoritatea PSD-PNL, cu sprijinul USR şi UDMR, nu majorează salariile profesorilor cu 40%. ”Ne asumăm orice sancţiune dacă nu respectă promisiunile făcute profesorilor şi dacă nu îi tratează cu respect”, spunea formaţiunea. 
 
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat că obiectivul AUR pentru zilele următoare este acela de a-l determina pe Marcel Ciolacu să se ţină de promisiunea făcută profesorilor de a le majora salariile cu 40%. Acesta a precizat că AUR nu a acceptat oferta PSD şi PNL de a da fiecărui parlamentar de opoziţie 400.000 de lei prin amendamente, subliniind că parlamentarii AUR nu pot fi cumpăraţi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.