Parlamentul olandez a votat, joi, o rezoluţie împotriva aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, în document făcându-se referire la ”corupţia persistentă” şi ”problemele persistente legate de crima organizată”. Parlamentarii solicită guvernului investigaţii suplimentare privind supravegherea frontierelor de către România şi Bulgaria.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Nicolae Ciucă, despre faptul că Parlamentul olandez a votat o rezoluţie împotriva aderării României şi Bulgariei la Schengen: Nu ne îngrijorează deloc
CITEȘTE ȘI Ciolacu, despre rezoluţia Parlamentului olandez împotriva aderării ţării noastre la Schengen: Nu voi accepta o jignire faţă de România şi români, fără niciun motiv sustenabil

Parlamentul olandez a votat, joi, o rezoluţie în care se cere să nu se ia ”măsuri ireversibile” legate de aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen.  

Parlamentarii reiterează ideea că Olanda a votat mulţi ani împotriva aderării celor două state.  

Textul rezoluţiei:  

”Camera, după ce a ascultat deliberările, luând act de faptul că aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen va fi discutată în curând; luând act de faptul că guvernul olandez a votat timp de mulţi ani împotriva aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen din cauza corupţiei persistente şi a problemelor persistente legate de crima organizată din ambele ţări; întrucât corupţia şi problemele legate de crima organizată dintr-o ţară Schengen pot crea probleme majore pentru funcţionarea controlului la frontieră din ţara respectivă şi pot reprezenta astfel riscuri de securitate pentru Ţările de Jos şi pentru întregul spaţiu Schengen, întrucât în prezent sunt în curs de desfăşurare anchete de anvergură limitată şi misiuni de investigare a funcţionării statului de drept, a corupţiei şi a crimei organizate în România şi Bulgaria; solicită guvernului să asigure investigaţii suplimentare privind supravegherea frontierelor de către România şi Bulgaria, pe baza faptului că Ţările de Jos analizează cu stricteţe şi corectitudine funcţionarea statului de drept şi reducerea corupţiei şi a criminalităţii organizate în ambele ţări, iar până atunci să nu ia măsuri ireversibile”.  

Parlamentul European a votat marţi rezoluţia prin care se cere aderarea României la spaţiul Schengen. Rezoluţia a fost adoptată cu 547 de voturi pentru, 49 împotrivă şi 43 abţineri.   

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.