Parlamentul a votat-o, marţi, pe Camelia Pricopie în funcţia de consilier de conturi, vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi, în plenul reunit ale celor două Camere ale Parlamentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

S-au înregistrat 232 de voturi pentru şi 3 voturi împotrivă. Parlamentarii USR, Forţa Dreptei şi REPER au anunţat că nu participă la votul pentru numirea de la Curtea de Conturi şi de la CNA.

Camelia Pricopie a fost propunerea susţinută de PSD pentru postul de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi.

Ea este soţia rectorului SNSPA, Remus Pricopie şi, potrivit CV-ului depus la comisii, a lucrat din 2012 până în prezent ca referent de specialitate , expert şi consultant de strategie în cadrul Băncii Naţionale a României.

În cazul Curţii de Conturi, postul de vicepreşedinte a rămas vacant după ce Camera Deputaţilor şi Senatul au votat în luna decembrie, în plenul reunit, revocarea lui Niculae Bădălău din funcţia de consilier al Curţii de Conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de audit. Votul Parlamentului a venit după ce procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând din 27 noiembrie, a lui Niculae Bădălău, la data faptelor consilier de conturi în cadrul Curţii de Conturi a României şi vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul aceleiaşi instituţii, pentru dare de mită, în formă continuată, şi trafic de influenţă, şi a unei persoane fizice, reprezentant al unei societăţi comerciale, pentru dare de mită.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.