Plenul Camerei Deputaţilor a votat, miercuri, modificarea şi completarea Legii 18/1991, care va permite construirea de parcuri pentru producerea energiei regenerabile pe terenuri agricole de clasa a III-a, a IV-a şi a V-a de calitate, având categoria de folosinţă arabil, păşune, vii şi livezi, precum şi pe cele amenajate cu lucrări de îmbunătăţiri funciare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Ne adaptăm legislaţia la cerinţele de la nivel european, în domeniul energiei regenerabile. În calitate de Cameră decizională, Camera Deputaţilor a adoptat astăzi un proiect de lege iniţiat de reprezentanţii PNL, pentru modificarea şi completarea Legii 18/1991, care va permite construirea de parcuri pentru producerea energiei regenerabile pe terenuri agricole de clasa a III-a, a IV-a şi a V-a de calitate, având categoria de folosinţă arabil, păşune, vii şi livezi, precum şi pe cele amenajate cu lucrări de îmbunătăţiri funciare”, anunţă deputatul PNL Ervin Molnar. 
 
Prin legea votată astăzi, oferim un cadru destinat autorizării şi dezvoltării specificului dezvoltării facilităţilor de producere a energiei regenerabile facil şi menit să încurajeze investiţiile în domeniu, spune parlamentarul liberal. 
 
Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat proiectul de lege în şedinţa din data de 2 februarie 2022. De remarcat că toate Comisiile de specialitate sesizate din Camera Deputaţilor, precum şi Consiliul Legislativ şi Consiliul Economic şi Social au avizat favorabil proiectul legislativ pe care l-am votat astăzi în plen, mai afirmă Molnar. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.