Preşedintele UNPR, Valeriu Steriu, a anunţat marţi că partidul pe care îl conduce îl invită pe premierul Dacian Cioloş la o dezbatere cu grupurile parlamentare reunite privind Legea salarizării bugetarilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"UNPR susţine orice demers care duce la diminuarea inechităţilor în ceea ce priveşte salarizarea. Dorim să-l invităm în mod oficial pe domnul prim-ministru Dacian Cioloş la o întâlnire cu grupurile parlamentare reunite pentru a dezbate aceste proiect de lege (...) Chiar am văzut puţin mai devreme faptul că la Ministerul Muncii au fost discuţii care au dus la oprirea actualului demers. Noi avem parteneriate cu mai multe organizaţii sindicale, ne vom consulta cu partenerii din confederaţia sindicală Meridian pentru a vedea şi punctul de vedere din această parte. Şi dorim în mod real să amendăm acest proiect privind salarizarea bugetarilor, în aşa fel încât să arătăm că un partid de stânga poate rezolva aceste inechităţi", a declarat Steriu, într-o conferinţă de presă.

Referitor la pachetul de legi privind reforma în administraţie, pe care premierul le-a prezentat luni în plenul Camerei Deputaţilor, UNPR susţine pachetul legislativ.

"Dacă va fi vorba de o asumare a acestui pachet de legi considerăm să îl susţinem, este un proiect modern şi vom avea probabil în perioada următoare mici retuşuri de făcut pe acest proiect", a conchis Steriu.

Consilierul ministrului Muncii, Cosmin Andreica, a declarat marţi, după Consiliul Naţional Tripartit, că ministrul Ana Costea nu susţine proiectul de OUG privind salarizarea bugetarilor şi va cere în şedinţa de Guvern de miercuri retragerea documentului, iar dacă acest lucru nu va fi acceptat, îşi va da demisia.

“Proiectul de OUG a fost retras pentru că, practic, această OUG nu avea cum să satisfacă nevoile partenerilor sociali şi nevoile existente pentru eliminarea disfunctionalităţilor, sens in care doamna ministru şi-a asumat retragerea acestui proiect. Doamna ministru a precizat că în situaţia în care nu se va lua act de faptul că nu susţine această OUG, îşi va da demisia”, a spus Cosmin Andreica.

Anterior, liderii sindicali au anunţat că ministrul Muncii le-a spus, în discuţiile de la Consiliul Naţional Tripartit, că va retrage proiectul ordonantei de urgenţă privind salarizarea bugetarilor, în care nici ea nu crede.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.