Parlamentarii PNL nu au voie să absenteze de la niciun vot important în perioada următoare, iar deplasările în străinătate vor fi anulate cel puţin până în 20 octombrie, a decis, marţi, Biroul Executiv al partidului, au declarat surse liberale pentru News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform acestora, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a avertizat că cine absentează se situează în afara partidului.

Cel mai probabil moţiunea de cenzură va fi depusă după data de 20 septembrie, iar până atunci vor mai continua discuţiile cu celelalte partide şi se va realiza strângerea efectivă a voturilor.

În şedinţa Biroului Executiv, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a făcut o prezentare a discuţiilor purtate până în prezent de liberali cu celelalte partide care ar putea susţine moţiunea de cenzură.

Cert este că, alături de liberali, USR şi PMP susţin şi semnează fără echivoc moţiunea de cenzură. În privinţa grupului minorităţilor naţionale, acolo părerile sunt împărţite şi fiecare parlamentar va vota după conştiinţă.

Potrivit surselor citate, ALDE şi-a declarat susţinerea pentru moţiunea de cenzură, însă discuţiile vor mai continua, iar PRO România a spus că susţine moţiunea de cenzură, dacă Viorica Dăncilă nu le acceptă condiţiile.

Liberalii ar dori ca, după căderea Guvernului, să se meargă pe declanşarea alegerilor anticipate, variantă care nu este susţinută de ALDE şi PRO România.

În analiza PNL, dacă textul moţiunii de cenzură va fi semnat de cel puţin 233 de senatori şi deputaţi, trendul va fi urmat şi de alţi parlamentari la vot.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.