Camera Deputaţilor a adoptat marţi, cu 185 de voturi „pentru” şi 95 de voturi „împotrivă”, propunerea legislativă potrivit căreia calitatea de deputat şi senator este incompatibilă cu exercitarea funcţiilor de conducere în consiliul de administraţie la societăţi comerciale care desfăşoară efectiv activităţi comerciale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit propunerii legislative pentru modificarea articolului 82 alineatul 1 din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, „calitatea de deputat şi senator este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcţ­ii sau calităţi: funcţ­ia de preşedinte, vicepreş­edinte, director general, director, administrator, membru al consiliului de administraţ­ie sau cenzor la societăţ­ile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările ş­i completările ulterioare, care desfă­şoară sistematic ­şi efectiv activită­ţi comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţ­ii de credit, societă­ţile de asigurare ­şi cele financiare ş­i la instituţ­iile publice”. 

Camera Deputaţilor este forul decizional la acest proiect.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.