Parlamentarii membri ai Forţa Dreptei vor vota în favoarea ridicării imunităţii deputatului Adrian Chesnoiu, ministrul demisionar al Agriculturii, respectiv în favoarea solicitării DNA de încuviinţare a urmăririi penale, arată un comunicat de presă al formaţiunii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Solicităm ca PSD şi PNL să adopte aceeaşi poziţie şi să decidă asupra unul calendar accelerat de desfăşurarea a procedurii parlamentare astfel încât votul asupra acestei solicitări să aibă loc săptămâna viitoare, înainte de încheierea sesiunii parlamentare ordinare. Ne aşteptăm ca PSD să procedeze aşa cum a dovedit în repetate rânduri, respectiv să folosească tertipuri procedurale fie pentru a face scut în jurul ministrului Agriculturii, fie pentru a tergiversa luarea unei decizii asupra solicitării DNA”, mai indică sursa citată.

Forţa Dreptei consideră că nimeni nu poate fi aşezat mai presus de lege într-un stat democratic, iar respectarea prezumţiei de nevinovăţie a oricărei persoane priveşte procedurile judiciare şi înfăţişarea în faţa unei instanţe de judecată, iar nu poziţia politică deţinută şi folosirea acesteia pentru a eluda rigorile legii, potrivit sursei menţionate.

DNA cere ridicarea imunităţii ministrului social-democrat al Agriculturii Adrian Chesnoiu. Întrucât Chesnoiu este şi deputat, DNA sesizează Camera Deputaţilor pentru formularea unei cereri de urmărire penală. Adrian Chesnoiu a anunţat că demisionează din funcţia de ministru al Agriculturii şi se autosuspendă din PSD. „Nu am săvârşit nicio faptă de natură penală sau de corupţie şi mi-am desfăşurat mereu cu integritate şi cu dedicare activitatea mea executivă”, a mai spus el. Premierul Nicolae Ciucă a luat act de demisia lui Adrian Chesnoiu. „Guvernul României îşi menţine angajamentele de a asigura standardele de integritate şi profesionalism necesare bunei funcţionări a Executivului”, a transmis instituţia.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.