Mai mulţi parlamentari vechi din PNL au criticat, luni, în şedinţa Biroului Politic Naţional, prezenţa pe locuri eligibile a unor tineri, în special desemnarea de către filiala Braşov, pe primul loc pentru Camera Deputaţilor, a Marei Mareş, în vârstă de 24 de ani, ei precizând că persoane cu vechime şi experienţă în partid nu au mai reuşit să prindă un loc pe listele pentru parlamentare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit surselor citate, Radu F Alexandru, dar şi Gheorghe Ialomiţianu au criticat în şedinţa Biroului Politic al PNL prezenţa unor persoane fără experienţă pe locurile eligibile, în detrimentul unor persoane cu experienţă în activitatea parlamentară, cea vizată fiind Mara Mareş, deschiderea de listă a partidului la Camera Deputaţilor, din partea filialei Braşov. 

Foştii lideri ai partidului au vorbit despre prezenţa unor ”amazoane” pe listele PNL. 

Atât Radu F Alexandru, cât şi Gheorghe Ialomiţianu, alături de Traian Constantin Igaş sau Radu Carp, nu se mai regăsesc pe listele PNL de la alegerile parlamentare. Alţi parlamentari care nu vor mai continua în legislativ sunt Puiu Haşotti şi Mariana Câmpeanu. 

Preşedintele PNL nu a dorit să comenteze afirmaţiile privind ”prezenţa amazoanelor pe lista PNL", despre care a spus că sunt ”reacţii deplasate ale unor  ”voci nemulţumite de absenţa de pe listă”. 

”Îmi pare rău că au avut un discurs care a părut uşor contondent”, a mai spus Gorghiu.  

Alina Gorghiu a afirmat că liderii politici care afirmă despre creionarea listelor că este o treabă uşoară, mint. 

”Nu a fost uşor, a fost o misiune dificilă, o misiune pe care am dus-o la bun sfârşit şi care a dat roade”, a spus Alina Gorghiu, mulţumind celor din partid care au înţeles nevoia de nou în politică şi nevoia de a aduce eşaloanele doi, trei şi oamenii din societatea civilă, în prim plan. 

”Sunt parlamentari care erau la al patrulea, al cincilea mandat şi au optat să facă un pas, lateral, chiar dacă aveau o experienţă parlamentară, dar care au spus că vor rămâne în rândurile PNL, şi vor ajuta partidul în campania electorală care nu se arată deloc uşoară”, a mai explicat Alina Gorghiu. 

Mara Mareş are 24 de ani, este din Făgăraş, şi s-a prezentat ca absolventă a Liceului St. Clare’s, Oxford, a Facultăţii de Studii Europene şi Internaţionale din cadrul King’s College, University of London.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.