Palatul Cotroceni va fi iluminat de joi seara, ora 20.00, în culoarea roz pentru a marca Ziua Internaţională a luptei împotriva cancerului de sân. Astfel, Administraţia Prezidenţială se alătură, pentru al cincelea an consecutiv, campaniei de conştietizare a importanţei prevenţiei şi depistării precoce a cancerului la femei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Administraţia Prezidenţială se alătură şi în acest an campaniei de conştientizare a importanţei prevenţiei şi depistării precoce a cancerului la femei. Cu această ocazie, în semn de solidaritate şi empatie cu pacientele cu cancer de sân, Palatul Cotroceni va fi iluminat în roz, culoarea – simbol a acestui eveniment, astăzi, începând cu ora 20:00”, transmite Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat de presă.

În România, cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer înregistrat în rândul femeilor, în procent de 80% din cazuri boala fiind depistată în fază avansată, potrivit sursei citate.

„În diagnosticarea şi tratarea afecţiunilor oncologice, cunoaşterea este putere. Din acest motiv, educarea şi conştientizarea sunt vitale pentru prevenirea şi depistarea promptă a bolii, permiţând decizii de tratament precise şi informate. De aceea, creşterea nivelului de alfabetizare în sănătate devine prioritară, pentru toate categoriile de vârstă, prin programe educaţionale şi de informare personalizate”, conchide sursa menţionată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.