Adrian Oros a precizat vineri că banii pentru Ministerul Agriculturii în acest an sunt mai puţin comparativ cu 2020, însă anul precedent agricultura a beneficiat de sume în plus, la fiecare rectificare bugetară. Ministrul Agriculturii a mai spus că pentru următorii doi ani este alocată suma de 6,2 miliarde euro, prin Programul de Tranziţie, din fonduri europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Banii sunt mai puţini decât execuţia anului trecut, dar şi anul trecut am pornit cu un buget mai mic şi apoi, la fiecare rectificare bugetară, am reuşit să atragem către Ministerul Agriculturii bani ca să acoperim toate nevoile. Acest lucru se va întâmpla cu siguranţă şi anul acesta. În schimb, este o creştere de aproape 10% privind banii care vin din fondurile europene, pentru că acolo anul acesta demarăm Programul de Tranziţie 2021 – 2022 unde avem alocate 3,2 miliarde euro, doar pentru măsuri, şi încă 3 miliarde pentru plăţi directe. Deci în următorii 2 ani vor fi 6,2 miliarde euro bani europeni pentru agricultură”, a afirmat Adrian Oros vineri la Parlament. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.