Preşedintele Organizaţiei Femeilor Liberale (OFL) din municipiul Iaşi, Angela Rotaru, susţine că dacă primarul Mihai Chirica vine în PNL, ieşenii care cred în valorile de dreapta se vor simţi trădaţi, precizând că un astfel de “mariaj“ ar fi imoral.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Angela Rotaru afirmă că organizaţia pe care o conduce se opune venirii lui Chirica în partid.

”Nu putem fi de acord cu venirea în PNL a domnului Mihai Chirica, candidat la funcţia de primar în 2016 din partea PSD. Dacă acest lucru se va întâmpla, ieşenii care cred în noi şi în valorile de dreapta se vor simţi trădaţi. Credem că fidelitatea trebuie să caracterizeze PNL, nu mariajele din interes pentru a obţine funcţii pentru unii. Pe lângă faptul că acest ”mariaj” ar fi imoral, respingem şi din considerente pragmatice venirea domnului Chirica. În ultimii patru ani, dumnealui nu a făcut nimic pentru miile de familii tinere din Iaşi care solicită suplimentarea numărului de locuri la creşă. S-a preocupat, în schimb, de sutele de familii pesediste care au fost angajate în Primărie“, a declarat preşedintele organizaţiei femeilor liberale din Iaşi, Angela Rotaru.

Ea îi cere liderului partidului Ludovic Orban să ţină cont de opiniile femeilor din PNL Iaşi.

“Facem apel la conducerea partidului să ne asculte şi să discute cu noi, femeile din PNL Iaşi care am militat în ultimii ani pentru o politică transparentă, aproape de cetăţean. Noi am fost cele care am ieşit în stradă şi am vorbit cu ieşenii despre nevoia de schimbare în administraţia din Iaşi, am susţinut candidatura domnului Iohannis la Preşedinţia României şi am făcut campanie din casă în casă la alegerile europarlamentare. Vă rugăm, domnule preşedinte Orban, să ne ascultaţi şi pe noi”, mai spune preşedintele organizaţiei de femei din cadrul PNL Iaşi, Angela Rotaru.

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica susţine, într-o declaraţie de presă, că drumul său politic va continua alături de preşedintele Klaus Iohannis şi de parteneri politici onorabil şi profund ataşaţi de valorile europene. 

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, spune primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a devenit opozantul lui Liviu Dragnea şi al PSD după adoptaeea ordonanţei 13 şi că nu mai are nicio legătură cu social-democraţii de trei ani.. 

“Domnul Chirica în momentul în care Guvernul PSD a adoptat Ordonanţa 13 a devenit opozantul lui Dragnea şi al PSD. Guvernul PSD, când a făcut şedinţa de Guvern comună cu Guvernul Republicii Moldova, nu a făcut-o la Iaşi, a făcut-o la Piatra Neamţ numai ca să-l pedepsească pe Mihai Chirica pentru faptul că a protestat public împotriva aberaţiei numită Ordonanţa 13. Domnul Chirica nu are nicio legătură cu PSD de trei ani, dacă nu şi mai mult”, a afirmat Orban. 

El a explicat apoi că în prezent are loc o procedură în interiorul partidului pentru evaluarea celor care vor candida pentru municipiile reşedinţă de judeţ şi pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, urmând ca aceştia să fie stabiliţi de organizaţiile judeţene până pe data de 1 martie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.