Premierul Nicolae Ciucă a anunţat luni, în şedinţa de Guvern, că va fi adoptată o Ordonanţă privind creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe, o măsură prevăzută în politica de coeziune pentru perioada 2021-2023, măsură care are alocată o sumă de 1,25 miliarde de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul a anunţat în şedinţa de Guvern că va fi adoptată o Ordonanţă prin care Executivul sprijină creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe.

”Este o măsură pe care o considerăm ca fiind complementară la deciziile pe care deja le-am luat în acest sens şi care este foarte binevenită în actualul context, în care căutăm să găsim măsuri cât mai aplicate pentru creşterea eficienţei energetice şi economisirea energiei. În felul acesta, prin Ordonanţă asigurăm finanţarea acestor proiecte în procent de 90% din fonduri nerambursabile, europene, din cele 10 procente rămase, 7% vor fi acoperite din bugetele locale iar procentul de maxim 3% va fi acoperit de asociaţiile de proprietari”, a spus şeful Executivului.

Premierul a arătat că practic este vorba despre o măsură prevăzută în politica de coeziune pentru perioada 2021-2023, măsură care are alocată o sumă de 1,25 miliarde de euro.

”Trebuie să subliniem că prin Ministerul Dezvoltării deja se derulează măsura Valul Renovării şi eficienţa energetică, măsură pentru care avem alocate aproximativ 5,5 miliarde de euro. Sunt convins că prin toate aceste demersuri vom contribui la îndeplinirea obiectivelor din programul de guvernare, din PNRR şi în mod deosebit trebuie să subliniem că dorim să luăm decizii astfel încât fiecare cetăţean şi autoritate locală să resimtă impactul, efectul pe care aceste fonduri de care dispune le produc asupra fiecărui cetăţean şi localităţi din ţara noastră”, a mai spus Nicolae Ciucă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.