Membrii cabinetului Cioloş ar putea aproba, miercuri, în şedinţa de guvern, Ordonanţa de urgenţă privind salarizarea bugetară, după cum anunţa şi ministrul Muncii Dragoş Pîslaru. Pe ordinea de zi este spre aprobare şi un Proiect de Hotărâre privind acordarea de ajutoare familiilor a două victime ale accidentului aviatic din Republica Moldova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, în şedinţa de miercuri, se supune în dezbatere pentru a fi aprobată Ordonanţa de urgenţă privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal - bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Membrii Cabinetului Cioloş ar putea lua în discuţie aprobarea unui Proiect de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe pe durata vacanţei parlamentare.

De asemnea, pe agendă  se găseşte un Proiect de hotărâre pentru abrogarea art.5 din Hotărârea Guvernului nr. 250/1992 privind concediul de odihnă şi alte concedii ale salariaţilor din administraţia publică, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unităţile bugetare.

Articolul 5 se referă la (1) Salariaţii care au lipsit de la serviciu întregul an calendaristic, fiind în concediu medical sau în concedii fără plată acordate potrivit art. 25 alin. (3), nu au dreptul la concediul de odihnă pentru acel an. (2) În cazul în care perioadele de concedii medicale şi de concedii fără plată prevăzute la art. 25 alin. (3), însumate, au fost de 12 luni sau mai mari şi s-au întins pe 2 sau mai mulţi ani calendaristici consecutivi, salariaţii au dreptul la un singur concediu de odihnă, acordat în anul reînceperii activităţii, în măsura în care nu a fost efectuat în anul în care s-a ivit lipsa de la serviciu pentru motivele prevăzute la alin. (1).

Guvernul vrea să acorde ajutoare de urgenţă familiilor a două victime ale accidentului aviatic produs în Republica Moldova şi pentru asta discută aprobarea unui Proiect de hotărâre.

Tol la capitolul Proiecte de hotărâre, membrii Executivului ar putea aproba un act normativ privind aplicarea corecţiilor financiare solicitate de Comisia Europeană asupra cheltuielilor finanţate din cadrul axei prioritare 1 a programului operaţional sectorial "Creşterea competitivităţii economice" şi un altul care se referă la  repartizarea pe judeţe a sumelor aprobate prin lege pentru finanţarea drepturilor copiilor/elevilor/tinerilor cu cerinţe educaţionale speciale integraţi în învăţământul de masă, precum şi metodologia de alocare a acestor sume unităţilor de învăţământ de masă, pentru anul 2016.

Un Memorandum care ar putea fi discutat miercuri are ca temă: Încadrarea schemelor de ajutor de minimis-Programul pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor şi facilitarea accesului acestora la finanţare-START, Programul naţional multianual pentru înfiinţarea şi dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii în mediul rural, Programul naţional multianual de microindustrializare, Programul naţional multianual de înfiinţare şi dezvoltare de incubatoare tehnologice şi de afaceri-în politicile economico-bugetare şi financiare ale statului român.

Un alt Memorandum care ar putea fi luat în discuţie are ca temă: Aprobarea iniţierii negocierilor pentru încheierea unui Acord între Guvernul României şi Guvernul Republicii Islamice Iran cu privire la eliminarea obligativităţii vizei pentru titularii de paşapoarte diplomatice şi de serviciu.

De asemenea, în şedinţa de guvern vor fi două informări, una privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomenele hidrometeorologice periculoase şi una privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2016.

Premierul Dacian Cioloş i-a cerut, săptămâna trecută, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, ca în şedinţa de guvern să prezinte o primă evaluare a efectelor inundaţiilor şi a pagubelor produse, pentru a fi identificate măsurile care se impun.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.