Premierul Ludovic Orban mulţumeşte, cu ocazia Zilei Libertăţii Presei, jurnaliştilor pentru munca lor depusă în perioada pandemiei, el spunând că informarea publicului este „vitală pentru siguranţa sanitară, iar efortul jurnaliştilor a fost pe măsură”. „Consider, însă, la fel de important dreptul cetăţenilor de a fi corect informaţi şi resping orice formă de răspândire de ştiri false în numele libertăţii de exprimare. Calitatea informaţiei şi adevărul trebuie să primeze în spaţiul mediatic, în sprijinul interesului public. Dreptul jurnaliştilor de a relata liber este garantat în România şi aşa vă asigur că va rămâne!”, susţine prim-ministrul. El mărturiseşte că a cochetat cu această profesie la început de carieră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„De la primele ştiri despre apariţia noului coronavirus, jurnaliştii au relatat despre eforturile medicilor din prima linie, au transmis către populaţie mesajele autorităţilor privind măsurile de protecţie sanitară necesare şi au adus în atenţie aşteptările oamenilor. De aceea, este firesc să le mulţumim pentru munca lor, cu atât mai mult în această perioadă în care informarea publicului este vitală pentru siguranţa sanitară, iar efortul jurnaliştilor a fost pe măsură” susţine primul ministru român într-un mesaj transmis duminică, de Ziua mondială a Libertăţii Presei.
Şeful Guvernului de la Bucureşti spune că toate instituţiile publice abilitate comunică „în mod constant şi transparent toate deciziile luate pentru combaterea răspândirii virusului şi protejarea sănătăţii cetăţenilor”, iar mijloacele de comunicare în masă şi jurnaliştii au „un rol esenţial pentru ca informaţia să ajungă rapid, clar şi nedistorsionată la publicul larg”. 
Orban a atras atenţia şi asupra dificultăţilor de ordin financiar cu care se confruntă mass media.
„Ne preocupă în acelaşi timp constrângerile economice cu care se confruntă acum mass-media şi jurnaliştii. Am decis, în acest sens, în cadrul Guvernului să demarăm o campanie de informare a publicului pe care o vom susţine şi în sprijinul industriei media, fără a afecta în vreun fel independenţa presei” precizează Ludovic Orban.
Primul ministru mai susţine în mesajul său, că la începutul carierei sale „a cochetat” cu profesia de jurnalist pe care spune că o apreciază şi înţelege.
El dă asigurări că dreptul jurnaliştilor de a relata liber este şi va rămâne garantat în România. 
„Sunt un susţinător ferm al libertăţii de exprimare, al libertăţii presei, ca garanţie a oricărei democraţii funcţionale. Consider, însă, la fel de important  dreptul cetăţenilor de a fi corect informaţi şi resping orice formă de răspândire de ştiri false în numele libertăţii de exprimare. Calitatea informaţiei şi adevărul trebuie să primeze în spaţiul mediatic, în sprijinul interesului public. Dreptul jurnaliştilor de a relata liber este garantat în România şi aşa vă asigur că va rămâne! Astăzi, de Ziua Mondială a Libertăţii Presei, evocăm cu tristeţe situaţii din diferite părţi ale lumii în care presa continuă să fie cenzurată, jurnaliştii hărţuiţi, arestaţi sau chiar ucişi şi ne dorim ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple niciunde” mai declară Orban.

”Cu respect pentru munca lor, le doresc tuturor oamenilor de presă succes şi încredere în puterea adevărului!”, afirmă Orban în finalul mesajului.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.