Premierul Ludovic Orban spune că Guvernul nu va accepta "jocuri politicianiste" ale unor parlamentari care ar putea propune proiecte de lege care să presupună noi cheltuieli bugetare. Orban afirmă că nu se teme de o moţiune de cenzură pentru că nu există motive pentru iniţierea unui astfel de demers.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Guvernul va executa bugetul aşa cum l-am prezentat Parlamentului şi cum va rezulta în urma angajării răspunderii. Vom ţine ferm cârma, sigur că ne aşteptăm, pentru că e un an electoral în care formaţiunile politice brusc devin generoase cu diferitele categorii de cetăţeni (...)  Nu vom pune în practică acte normative care sunt science fiction şi care nu au legătură cu realitatea economică a României, pentru că riscăm să aruncăm România în aer. Nu putem accepta această iresponsabilitate, acest fel demagogic, băşcălios în care fac politică unii care nu înţeleg că România în momentul de faţă se află într-un punct critic în care nu ne mai putem permite niciun fel de astfel de jocuri politicianiste”, a declarat primul ministru Ludovic Orban joi, într-o emisiune la Radio România Actualităţi.
 
Şeful Guvernului a precizat că are încredere că românii vor face diferenţa între politicienii populişti şi cei care guvernează responsabil ţara. 
 
Întrebat dacă autorităţile române se vor împrumuta, Orban a spus că, având în vedere deficitul de la buget, împrumuturile reprezintă sursa acoperirii acestuia.
 
"Oricum, pentru finanţarea deficitului Guvernul trebuie să caute bani. Atunci când ai un deficit bugetar, ai cheltuieli mai mari decât veniturile şi sursa de a putea plăti cheltuielile sunt împrumuturile: emisii de titluri de stat, emisii de obligaţiuni către cetăţeni, ieşirea pe pieţele internaţionale pentru a lua împrumuturi. Dar eu vă spun: ne-am angajat că menţinem deficitul bugetar sun 3,6 la sută, aşa vom face, în măsura în care acest guvern va rămâne în funcţiune. Nu mă tem de nicio moţiune de cenzură, vă spun din capul locului. (...) Nu mă tem de nicio moţiune de cenzură pentru că nu există niciun motiv serios pentru iniţierea unei moţiuni de cenzură pentru că acest guvern cred că arată prin activitatea de zi cu zi un devotament total faţă de interesele României, acest guvern rezolvă probleme care nu au fost rezolvate de ani de zile, a fost ţinut gunoiul sub preş şi lăsat să se uite”, a precizat primul ministru.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.