Premierul Ludovic Orban a anunţat că va fi adoptată modificarea hotărârii de Guvern privind starea de alertă pentru a stabili principalele reguli care trebuie respectate pe perioada campaniei electorale, explicând că evenimentele electorale se vor desfăşura cu maximum 50 de persoane în spaţii închise şi maximum 100 de persoane în spaţii deschise. Totodată, sunt păstrate regulile de purtare a măştii, de păstrare a distanţei, de dezinfectare. "Am solicitarea să luaţi toate măsurile să avem o campanie care să se desfăşoare în conformitate cu legea. (...) Pe lângă responsabilitatea efectivă de asigurare a unei campaniii democratice, trebuie să fiţi implicaţi şi pentru respectarea măsurilor de protecţie sanitară", i-a cerut Orban ministrului de Interne, Marcel Vela.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Vom adopta modificarea hotărârii de Guvern privind starea de alertă pentru a stabili principalele reguli care trebuie respectate pe perioada campaniei electroale, urmând ca ulterior adoptării hotărâri de Guvern să fie emis ordinul comun al Ministerului Afacerilor Interne, Minsterului Sănătăţii şi Autorităţii Electorale Permanente, cu regulile mai în detaliu", a declarat Orban, la începutul şedinţei de Guvern de joi seară.
 
El a menţionat că evenimentele electorale se vor desfăşura cu maximum 50 de persoane în spaţii închise şi maximum 100 de persoane în spaţii deschise. La toate evenimentele electorale, participanţii trebuie să respecte regulile de la evenimetele de tip cultural, să păstreze distanţa, să poarte mască, să se dezinfecteze.
 
"Va trebui să impunem dezinfecţia mâinilor înainte, pentru toţi susţinătorii candidaţilor, la distruibirea materialelor de campanie astfel încât să nu fie risc de transmitere a virusului. Regula ar trebui să fie cu autoservire sau materiale ar trebui distribuite în ţiplă sau prin poştă", a spus Orban.
 
El i-a cerut ministrului de Interne, Marcel Vela, să ia măsuri ca această campanie să se desfăşoare conform legii.
 
"Am solicitarea să luaţi toate măsurile să avem o campanie care să se desfăşoare în conformitate cu legea. Să nu avem încălcări ale legii care să afecteze activitatea în această campanie. Pe lângă responsabilitatea efectivă de asigurare a unei campaniii democratice, trebuie să fiţi implicaţi şi pentru respectarea măsurilor de protecţie sanitară. Va trebui să faceţi instruire cu personalul din subordine. Sunt convins că veţi fi pregătiţi", a afirmat Orban.
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.