Preşedintele PNL, Ludovic Orban, spune că premierul Viorica Dăncilă este complet ruptă de realitatea societăţii româneşti şi că este înconjurată de oameni care o împiedică să vadă adevărul. Orban a afirmat că Dăncilă este „produsul lui Dragnea”, care probabil o considera „un rebut”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Viorica Dăncilă este ruptă complet de realitatea societăţii româneşti. Trăieşte la Palatul Victoria înconjurată de nişte oameni care o împiedică să vadă adevărul, o împiedică să vadă realitatea. Rolul ăsta în care încearcă să intre - sigură împotriva tuturor - în care încearcă să-şi inventeze adversari... Domnul Tăriceanu a fost alături de doamna Dăncilă până acuma şi a girat toate deciziile aberante care au fost luate de guvernele Dăncilă”, a spus Orban la Digi24. 
 
Liderul PNL a dat exemplul OUG 114, al ordonanţelor care au adus schimbări în justiţie.
 
Orban a precizat că premierul „minte cu neruşinare” atunci când vorbeşte despre tăieri de pensii şi salarii pe care partidele din opoziţie le-ar face dacă ar prelua guvernarea. 
 
„Începe să îmbrace tupeul, aroganţa, obrăznicia, neruşinarea celorlalţi lideri ai PSD-ului care au deţinut această poziţie de prim-ministru şi devine de o agresivitate care nu are absolut niciun fel de suport. Aduc aminte că doamna Dăncilă este produsul lui Dragnea, iar Dragnea a produs-o pe Viorica Dăncilă nu pentru că este un prototip valoros, ci pentru că probabil o considera un rebut şi că niciodată nu s-ar fi aşteptat ca Vasilica Viorica Dăncilă să-i pună vreodată vreo problemă şi nici nu i-a pus, atâta timp cât Dragnea a fost la butoane. Văd că împrumută din aroganţa şi din agresivitatea care au caracterizat atitudinea PSD în toată perioada în care a fost condus de Liviu Dragnea, care a caracterizat PSD şi în perioadele anterioare, Năstase, Ponta, în momentele în care deţineau puterea absolută şi îşi imaginează că dacă ei deţin controlul guvernului şi al instituţiilor statului pot să-şi permită să rămână la putere împotriva voinţei cetăţenilor”, a afirmat Ludovic Orban.
 
Acesta a adăugat că nu i se pare că preşedintele sabotează când respinge propunerile PSD.
 
„Dacă domnul Iohannis nu se opunea propunerilor formulate de Guvern, îl aveam pe Nicolicea ministrul Justiţiei, care a fost unul din cavalerii apocalipsei justiţiei din PSD alături de Florin Iordache. (...) Încercarea de a farda, de a masca o realitate care arată îngrozitor arată că Dăncilă a împrumutat din aroganţa, obrăznicia şi neruşinarea predecesorilor săi”, a spus Orban.
 
În ceea ce priveşte faptul că premierul va merge în Parlament pentru a trece restructurarea guvernamentală, liderul PNL a spus că nu poate oferi în discuţiile cu celelalte partide cărora le propune să nu voteze restructurarea „decât o soluţie care face bine României şi să cerem ca formaţiunile politice care păstrează un dram de normalitate să se alăture unui astfel de demers”.
 
El a precizat că liberalii vor angaja „toate discuţiile” pentru ca remanierea guvernamentală să nu treacă de votul Parlamentului. 
 
„Cine nu votează împotriva aceste remanieri, cine nu se asociază şi nu susţine moţiunea de cenzură este complicele acestei guvernări, lucrurile sunt foarte simple”, a adăugat Orban.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.