Preşedintele PNL, Ludovic Orban, susţine că nu înţelege deciziile unor oameni politici care au deţinut cele mai înalte funcţii în statul român de a se înscrie drept candidaţi la alegerile locale, opinând că aceştia trebuia să fi făcut ceea ce este de făcut atunci când au avut „toată puterea”. În acest context, primul ministru afirmă că nu va accepta niciodată „să se pună în astfel de situaţii”. „Dacă erai capabil să faci ceva bun, ai făcut atunci, când ai fost premier, când ai avut toată puterea în mână. Eu vă spun foarte clar că eu niciodată nu voi accepta să mă pun în astfel de situaţii ca, după ce ai girat funcţii atât de importante la nivel naţional, să te apuci să intri în toate bătăliile astea”, spune Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Asta nu pot să înţeleg. Când ai fost preşedinte, premier, astea sunt maximul funcţiilor posibile. Uitaţi-vă ce se întâmplă cu premieri sau preşedinţi din ţările democratice care şi-au încheiat mandatul şi care ţin conferinţe, scriu cărţi, în general sunt dedicaţi mai multe unor cauze umanitare, ale societăţii civile, nu se mai bagă în politică. La noi este o nebunie. Eu nu pot să înţeleg ce se întâmplă! Cum să rămâi în viaţa publică... ai fost premier la revoluţie, gata, ajunge! Ai rămas în istorie, ai avut toată puterea pe mână. Dacă erai capabil să faci ceva bun, ai făcut atunci, când ai fost premier, când ai avut toată puterea în mână.  Eu vă spun foarte clar că eu niciodată nu voi accepta să mă pun în astfel de situaţii ca, după ce ai girat funcţii atât de importante la nivel naţional, să te apuci să intri în toate bătăliile astea”, a afirmat premierul Ludovic Orban joi, la Realitatea Plus.  
 
Orban a ironizat şi lista de candidaţi a PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, susţinând că aceasta este populată de „personaje vetuste”. 
 
”Doamna Firea a fost sprijinită 4 ani de zile de consilierii generali PSD din care nu am mai văzut pe nimeni pe listă. Cred că ăsta e un început bun. Nici Firea nu va mai fi în Primăria Capitalei. Aşa cum şi-a eliminat pe cei care i-au susţinut toate proiectele aberante şi habarnismul ei administrativ în cei patru ani de zile, aşa cum au dispărut ei, aşa va dispărea şi Firea. Alcătuirea listei este un mister, a tunat şi i-a adunat şi nimeni nu poate înţelege pe ce criterii au apărut acest personaje vetuste, aceşti oameni care au fiecare nişte traiectorii care mai de care mai ciudate, au apărut pe listele de consilieri generali. Sigur că probabil domnul Pandele ştie câte ceva despre cum au apărut pe liste”, a spus Orban.
 
Orban a adăugat că la Bucureşti PNL a „ţinut cont de ceea ce au cerut oamenii” şi a format o echipă cu USR pentru susţinerea lui Nicuşor Dan şi pentru a avea candidaţi comuni cu scopul de a „închide acest capitol negru din istoria Bucureştiului care nu a început cu Firea”, ci cu Sorin Oprescu.
 
Primul ministru, care a deţinut şi funcţia de viceprimar al Capitalei, a mai arătat că „din marile probleme ale Bucureştiului nu s-a rezolvat niciuna” şi că în ultimii 12 ani doar 8 sau 9 la sută din reţeaua de termoficare au fost reabilitate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.