Ludovic Orban a anunţat că la videoconferinţa de miercuri cu vicepreşedintele Comisiei Europene Vera Jourova vor fi discuţii despre raportul MCV pe anul trecut, iar perspectivele statului de drept sunt foarte bune pentru coaliţia de guvernare. „Suntem convinşi că în curând România poate să iasă de sub Mecanismul de Cooperare şi Verificare, evident făcând paşi înainte pe baza recomandărilor Comisiei Europene”, a mai spus liderul PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Vom avea o videoconferinţă cu vicepreşedintele Comisiei Europene responsabil de valori şi transparenţă. La această videoconferinţă vor participa reprezentanţi ai Parlamentului, conducerea celor două Camere şi comisiile juridice, comisiile de afaceri europene, reprezentanţi pentru a discuta raportul pe 2020 privind evoluţia statului de drept şi evident de a creiona perspectivele referitoare la evoluţia statului de drept în România care, din punctul nostru de vedere, sunt foarte bune. Pentru coaliţia de guvernare statul de drept, independenţa justiţiei, egalitatea în faţa legii reprezintă o prioritate pentru Guvernul format de coaliţia de guvernare. Suntem convinşi că în curând România poate să iasă de sub Mecanismul de Cooperare şi Verificare, evident făcând paşi înainte pe baza recomandărilor Comisiei Europene”, a declarat Ludovic Orban, miercuri la Parlament. 

Întrebat dacă România poate scăpa anul acest de MCV, preşedintele Camerei Deputaţilor a răspuns: „Nu îmi place să dau termene”.

„Important pentru noi este să facem paşii înainte necesari, cum sunt desfiinţarea Secţiei speciale, îmbunătăţirea legislaţiei în domeniul penal – codurile penale, îmbunătăţirea legislaţiei celor trei legi ale Justiţiei, lucruri care sunt extrem de importante pentru coaliţia de guvernare şi pe care le vom realiza”, a adăugat Orban. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.