Premierul demis prin moţiune de cenzură, Ludovic Orban a declarat că nu a fost surprins să vadă că moţiunea de cenzură a PSD a trecut, afirmând că ”se coalizează forţele retrograde”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu (m-a surprins - n.r), de ce să mă surprindă? Este vorba despre nişte măsuri care să întărească democraţia, este proiectul de lege pe care ne-am angajat răspunderea de introducere a  alegerii primarilor în două tururi. Se coalizează forţele retrograde,  forţele care sunt împotriva întăririi democraţiei. Dealtfel se  şi vede cine a votat: PSD, PSD condus de Ponta, adică şi-au dat arama pe faţă pesediştii lui Ponta şi evident UDMR care este împotriva sistemului de alegere a primarilor în două tururi”, a răspuns Ludovic Orban, întrebat la Digi 24 dacă l-a surprins adoptarea moţiunii de cenzură a PSD.

Întrebat, de asemenea, dacă este un obiectiv pierdut, alegerea primarilor în două tururi, Orban a spus că mai sunt posibilităţi de atac.

”Acesta a fost obiectivul nostru, de a avea alegeri pentru primari în două tururi, legea nu a fost adoptată, dat fiind că moţiunea de cenzură depusă de PSD a fost adoptată. Dar vedem cum evoluează lucrurile, mai avem posibilităţi de atac, legea este în Cameră”, a declarat Orban.

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD a fost adoptată miercuri de Parlament, astfel că Guvernul Ludovic Orban este demis. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.