Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat, vineri, la Galaţi, într-o conferinţă de presă, măsura avută în vedere de Guvern privind contul special al firmelor pentru plata TVA, anunţând că PNL se va adresa Curţii Constituţionale dacă măsura va fi legiferată întrucât încalcă dreptul de proprietate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Somăm Guvernul să renunţe la punerea în practică a acestei aberaţii fiscale; este o măsură total ostilă mediului de afaceri. Firmele sunt obligate ca, în momentul în care plătesc facturile, să reţină suma aferentă TVA într-un cont special şi nu au voie să se atingă de banii respectivi decât pentru plata TVA. După cum ştiţi, firmele sunt de două categorii, care plătesc TVA la o lună şi care plătesc la trei luni. Banii încasaţi erau şi sunt folosiţi drept capital de lucru, cum este normal, pentru rulaj, până la termenul la care trebuie plătită contravaloarea aferentă TVA", a spus Orban.

El susţine că prin această măsură Guvernul va bloca banii firmelor care nu vor mai avea capital de lucru. "Guvernul practic blochează aceşti bani şi privează companiile de un capital de lucru absolut necesar. Această măsură arată incompetenţa şi incapacitatea guvernanţilor de a asigura buna colectare a TVA", a mai spus Ludovic Orban.

El a anunţat că dacă va fi adoptată o lege în acest sens, PNL o va ataca la Curtea Consituţională întrucât se încalcă dreptul la proprietate. "Vom ataca la Curtea Consitituţională, în cazul în care totuşi majoritatea guvernamentală va vota această prostie, această aberaţie pentru că din punctul nostru de vedere ministerul Finanţelor nu poate să pună o poprire de fapt pe nişte bani care nu sunt ai lor înainte a de a expira termenele procedurale", a mai spus liderul PNL.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.