Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a afirmat că au fost sesizate comisiile de cultură ale celor două camere să se pronunţe pe rapoartele TVR şi al Radioului Public pe anul 2019, iar după încheierea acestei proceduri să fie votată în Parlament respingerea acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În cadrul Birourilor Permanente Reunite, am sesizat comisiile de Cultură ale celor două camere să se pronunţe asupra raportului TVR şi Radioul Public pe 2019. Parlamentul trecut, deşi a primit raportul pe 2019, nu a trimis spre comisiile de cultură pentru că aceste comisii de cultură să analizeze raportul TVR şi al Radioului Public şi să-l trimită spre plenul camerelor reunite. Au mimat înfiinţarea unei comisii de anchetă care nu a funcţionat niciodată şi au refuzat majorităţile PSD din Birourile Permanente Reunite să sesizeze comisiile de cultură în conformitate cu legea şi cu regulamentul. Noi am făcut acest lucru. Solicităm dezbaterea cât mai rapidă a rapoartelor pe 2019 ale Radioului Public şi ale Televiziunii Publice astfel încât, imediat după finalizarea raportului, termen stabilit este maxim 1 martie, dar suntem convinşi că aceste comisii se pot reuni mai repede astfel încât la următorul plen să putem respinge cele două rapoarte, să votăm respingerea celor două rapoarte, cel puţin formaţiunile politice din cadrul coaliţiei”, a afirmat Orban.
 
Întrebat dacă va exista o conducere interimară la TVR şi la Radioul Public sau vor fi făcute noi propuneri, preşedintele Camerei Deputaţilor a răspuns: "Sunt posibile ambele variante, să existe un interimat de două, trei luni, aşa s-a întâmplat la fiecare respingere a raportului pentru că ulterior sunt nişte proceduri de desemnare a candidaţilor, de exemplu, din partea salariaţilor de la Televiziune, unde presupun alegeri interne şi un anumit tip de derulare a procedurii. De asemenea, formaţiunile politice care desemnează au nevoie de un anumit timp pentru derularea procedurilor interne de desemnare. Şi de regulă o perioadă se rămâne pe un interimar”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.