Preşedintele PNL, Ludovic Orban, susţine, referindu-se la atacurile venite din partea unor candidaţi USR-PLUS la adresa celor de la PNL în unele localităţi sau judeţe, că aceasta este "o strategie perdantă” şi susţine că adversarul este, de fapt, PSD, şi cei 28 de "baroni roşii” pe care social-democraţii îi au în judeţe. "Soluţia să batem primarii PSD este concentrarea voturilor către candidatul cel mai bine plasat. (...) dacă votezi cu altcineva, votul respectiv indirect se duce la candidatul PSD în funcţie”, declară liderul PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat duminică seară, într-o emisiune la B1 TV, ce părere are despre atacurile venite în unele localităţi sau judeţe din partea candidaţilor USR-PLUS la adresa contracandidaţilor de la PNL, Ludovic Orban a catalogat această strategie drept una "perdantă”.
 
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
"Vor pierde din această atitudine. Cei care-şi imaginează că pot să câştige voturi atacând primarii PNL şi nu înţeleg că nu pot să câştige voturi de la PNL atacând PNL. Adversarul nostru este PSD, trebuie să fie mai buni decât noi în bătălia cu PSD. La ora actuală singura forţă care poate să câştige în faţa PSD e PNL, cei care atacă PNL fac de fapt un serviciu PSD”, a afirmat Ludovic Orban.
 
Dând exemplul municipiului Constanţa, unde candidatul USR-PLUS Stelian Ion se înfruntă cu liberalul Vergil Chiţac, Orban a spus că amiralul Vergil Chiţac este pe primul loc în preferinţele electoratului din Constanţa.
 
"Va câştiga (Vergil Chiţac – n.r.), vă dau scris”, a spus el.
 
El a catalogat drept "o strategie perdantă” aceea a USR de a-l critica pe candidatul PNL.
 
"Soluţia să batem primarii PSD este concentrarea voturilor către candidatul cel mai bine plasat. (...) dacă votezi cu altcineva, votul respectiv indirect se duce la candidatul PSD în funcţie. (...) În condiţiile în care ei ne atacă pe noi, ei de fapt nu fac altceva decât să reducă şansa candidatului PNL de a câştiga şi asta se întâmplă în municipii, în judeţe unde bătălia e pe viaţă şi pe moarte”, a mai afirmat Orban.
 
În acest context, Orban a susţinut că PSD are mijloace de a influenţa alegătorii, mai ales în zonele rurale sau în oraşele mici.
 
"Lumea desconsideră PSD-ul. Cele mai grele alegeri sunt alegerile locale. Noi ne luptăm cu 28 de baroni roşii care sunt la butoane (...) care folosesc toate pârghiile posibile pentru a se agăţa de putere şi a-şi menţine poziţiile. Ne luptăm cu 1.600 de primari, nu e simplu să te baţi cu 1.600 de primari. În urbanul mic şi în rural există foarte multe mijloace de influenţare şi de determinare a alegătorului să voteze într-un anume fel”, a spus Orban. 
 
Liderul liberal a criticat unii primari PSD despre care spune că refuză investiţii în localităţile lor, pentru că în astfel de situaţii s-ar renunţa la ajutorul social şi oamenii ar vota "cu capul lor”.
 
Întrebat cum va putea PNL să guverneze cu USR-PLUS în condiţiile în care se întâmplă astfel de atacuri, Orban a precizat că "cel mai probabil” Partidul Naţional Liberal şi Alianţa USR-PLUS vor guverna împreună, fiind parteneri de mai mult timp. 
 
Întrebat dacă ar intra într-o alianţă de guvernare cu Pro România, formaţiunea politică fondată de Victor Ponta, primul ministru a întrebat: "Care e diferenţa? Aproape nu e nicio diferenţă, eu le-am zis PSD-ul mare şi PSD-ul mic”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.