Liderul PNL Ludovic Orban a declarat că săptămâna viitoare va fi discutată propunerea şefului Executivului Florin Cîţu ca anumite funcţii de conducere din administraţia publică să fie pe mandat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„A rămas să discutăm asupra acestui subiect lunea viitoare. Aştept propunerea. Aştept să văd propunerea exact cum este formulată. Îmi voi spune punctul de vedere când voi vedea proiectul de act normativ”, a afirmat Ludovic Orban luni la Parlament.

Florin Cîţu anunţa, joia trecută, că va propune coaliţiei de guvernare ca unele funcţii de conducere din administraţia publică locală, cum ar poziţia de director general sau secretar general, să fie ocupate cu mandat de maximum 6 ani cu posibilitatea reînnoirii acestuia la 3 ani, după efectuarea unei evaluări prealabile. 

„Mandat de maximum 6 ani, la 3 ani cu reînnoirea mandatului, cu evaluare, exact cum se întâmplă în toate ţările dezvoltate în administraţia publică, mandat - după care vei avea reevaluarea. Vă dau un exemplu: dacă eşti secretar general într-un minister, legat de ministru mandatul; când vine un nou ministru, trebuie să fii reconfirmat. Trebuie să începem să avem o administraţie publică responsabilă”, a explicat Florin Cîţu. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.