Premierul Ludovic Orban a declarat că aşteaptă să vadă motivarea Curţii Constituţionale la decizia referitoare la stabilirea datei alegerilor parlamentare, spunând că este nevoie ca acest scrutin să aibă loc. "România chiar are nevoie de un Parlament care să fie oglindă fidelă a actualelor opţiuni ale populaţiei. Actualul Parlament este în contradicţie flagrantă cu opţiunile manifestate de cetăţenii români", a afirmat Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat, joi, ce va face dacă parlamentarii nu vor fi de acord cu data alegerilor generale - 6 decembrie, Orban a spus: "Mai e timp. Aşteptăm să vedem motivarea Curţii. Sigur că actualii parlamentari, mai ales parlamentarii PSD care ştiu că nu se vor realege probabil şi-ar dori să mai stea patru ani, să nu se mai facă alegeri în România. Democraţia înseamnă alegeri".

El a continuat afirmând că mandatul actualului Parlament încetează în 20 decembrie şi e nevoie de alegeri.

"România chiar are nevoie de un Parlament care să fie oglindă fidelă a actualelor opţiuni ale populaţiei. Actualul Parlament este în contradicţie flagrantă cu opţiunile manifestate de cetăţenii români şi în alegerile pentru Parlamentul European, şi în alegerile prezidenţiale şi acuma şi în alegerile locale", a afirmat Ludovic Orban.

Curtea Constituţională a respins sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis şi cea a Executivului la legea prin care Parlamentul stabileşte data alegerilor parlamentare şi nu Guvernul.

Guvernul a decis, printr-o hotărâre, ca alegerile parlamentare să se desfăşoare pe 6 decembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.