Premierul Ludovic Orban a afirmat, miercuri, într-o a doua luare de cuvânt în faţa Parlamentului care dezbate moţiunea de cenzură, că nu va răspunde "bădărăniilor” vorbitorilor care au atacat Guvernul şi a criticat fosta guvernare a PSD pentru creditele luate şi pentru modul în care au guvernat. "Sunteţi majoritari aici. Când ieşiţi pe stradă sunteţi dezavuaţi, sunteţi într-o cruntă minoritate şi nu veţi scăpa de votul oamenilor!”, le-a spus Orban celor la PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Nu voi răspunde la nicio bădărănie şi minciună nenorocită care a fost rostită de la acest microfon. Ştiu că aveţi probleme cu cititul, dar înainte de a vorbi despre un subiect vă readuc aminte că trebuie să citiţi”, a spus Orban.
 
Acesta a reluat mesajul iniţial arătând că guvernul PSD a introdus coplata în sistemul sanitar, iar guvernul pe care îl conduce a abrogat acest lucru.
 
"Măcar ascultaţi dacă aveţi probleme cu cititul. (...) Eu când aud povestea asta cu împrumuturile din gura PSD-ului îmi dau seama că nu mai există limita neruşinării la PSD", a spus Orban.
 
Acesta a explicat că guvernul pe care îl conduce a fost "obligat” să contracteze împrumuturi, din cauza datoriilor şi deficitului lăsat de fosta guvernare PSD.
 
"V-aţi împrumutat în trei ani de zile 225 de miliarde pe nimic, ca să acoperiţi găurile bugetare pe care le-aţi provocat şi care s-au dovedit mult mai mari decât minciunile gogonate pe care le-ai prezentat în legea bugetului pe 2019”, le-a spus Orban social-democraţilor.
 
Acesta a acuzat că programul PNDL 1 este "mită din bani publici” oferită celor 500 de primari care în 2016 au trecut de la alte partide la PSD. 
 
Ludovic Orban a luat apărarea ministrului Sănătăţii, Victor Costache, pe care unii dintre cei care au luat cuvântul miercuri în Parlament l-au criticat.
 
"Vă miroase urât un ministru care provine din mediul privat? Nu vă e ruşine? (...) Dvs. îl atacaţi în absenţă, în condiţiile în care ministrul Sănătăţii din România este primit în Academia Franceză de Chirurgie? Ar trebui să fim mândri, nu să-l bălăcărim în cel mai mizerabil mod!”, a spus Orban.
 
Premierul a spus că atunci când fac referire la ordonanţe de urgenţă, social-democraţii vorbesc "de funie în casa spânzuratului”.
 
Acesta le-a amintit social-democraţilor că "s-au înţeles" cu fostul lider al PNL Crin Antonescu atunci când au format Uniunea Social Liberală. 
 
"Eu nu am ieşit cu geaca roşie pentru că mi-ar fi fost ruşine tot restul vieţii să pot geaca roşie, pe care nicodată nu am să o port. Sunteţi majoritari aici. Când ieşiţi pe stradă sunteţi dezavuaţi, sunteţi într-o cruntă minoritate şi nu veţi scăpa de votul oamenilor!”, a spus Orban.
 
Pe parcursul discursului său, Ludovic Orban a fost întrerupt în repetate rânduri de unii dintre cei aflaţi în sală.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.