Preşedintele PNL, Ludovic Orban, reiterează ideea că va renunţa la coducerea Camerei Deputaţilor în cazul în care va pierde alegerile interne din formaţiunea liberală, afirmând că aceasta este "atitudinea firească". "Asta se va întâmpla. Dar nu voi pierde, voi câştiga", adaugă el. Totodată, Orban susţine că, atât timp cât el este liderul PNL, niciun parlamentar al formaţiunii nu va vota o moţiune de cenzură depusă de PSD sau AUR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ludovic Orban a fost întrebat, joi, în timpul unei vizite la Botoşani, ce şanse dă unei moţiuni de cenzură să treacă, după Congresul PNL.

"Niciuna. Atât timp cât eu sunt preşedinte al PNL, niciun parlamentar al PNL nu va vota o moţiune de cenzură depusă de PSD sau de AUR şi am şi capacitatea de a menţine coeziunea în această coaliţie şi capacitatea de a respinge orice demers al opoziţiei împotriva guvernării", a susţinut el

El s-a declarat încrezător că va câştiga alegerile interne.

Întrebat dacă îşi menţine decizia de a renunţa la şefia Camerei Deputaţilor dacă va pierde alegerile interne, Orban a declarat: "Cum adică să fie pripită (decizia - n.r.)? Este atitudinea firească. Asta se va întâmpla. Dar nu voi pierde, voi câştiga".

El a explicat că a făcut acea declaraţie pentru că "aşa e corect".

"Un om care pierde o competiţie internă nu mai poate să gireze o funcţie cum e funcţia de premier sau de preşedinte al Camerei Deputaţilor pentru că nu-l mai ascultă nimeni, nu mai are legitimitatea şi autoritatea conferite de voturile... dacă propriul partid nu te validează într-o competiţie electorală, e foarte greu să te mai asculte alţii - parteneri, alţi parlamentari, electoratul, cetăţenii României", a adăugat Orban.

Întrebat dacă asta înseamnă că, dacă el câştigă alegerile, Florin Cîţu va fi cel care va renunţa la funcţie, Orban a replicat: "Nu ştiu ce va face domnul Cîţu. Eu nu-i spun (să plece - n.r.)".

În 9 august, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, anunţa că va demisiona din această funcţie dacă va pierde alegerile pentru un nou mandat la şefia Partidului Naţional Liberal. "Eu, dacă pierd alegerile, eu îmi scriu înainte de 25 septembrie demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor”, susţinea Orban, afirmând că, dacă Florin Cîţu va pierde alegerile interne, nu va mai avea legitimitatea de a rămâne în fruntea Guvernului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.