Premierul desemnat Ludovic Orban anticipează că PSD va încerca să-i încurce pe miniştrii propuşi de PNL la dezbaterile din comisii, dar spune că, în situaţia în care unii miniştri primesc aviz negativ, nu va ţine cont de acest lucru. "Cu siguranţă, PSD o să încerce să-i încurce pe candidaţii noştri la funcţia de ministru, ei au majoritate împreună cu Pro România, în jumătate din comisii. Acolo nu cred că va conta pregătirea, priceperea, calitatea soluţiilor. Pur şi simplu, va fi un vot politic", afirmă Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cu siguranţă, PSD o să încerce să-i încurce pe candidaţii noştri la funcţia de ministru, ei au majoritate împreună cu Pro România, în jumătate din comisii. Acolo nu cred că va conta pregătirea, priceperea, calitatea soluţiilor. Pur şi simplu, va fi un vot politic. Eu am încredere că se vor prezenta la un nivel ridicat, că vor avea capacitatea să dea răspunsuri potrivite la toate întrebările care li se pun. Sunt oameni pregătiţi să conducă ministerele”, a declarat Ludovic Orban, la Digi24.

Întrebat ce va face dacă unii miniştri PNL vor primi aviz negativ în comisii, Orban a spus că nu va ţine cont de acest lucru, sugerând că PNL nu va face alte propuneri.

"Ar fi culmea să ţin cont de votul parlamentarilor PSD care au votat ca înecaţii toate prostiile, toţi miniştrii puşi de PSD, toţi analfabeţii funcţionali care au ajuns în funcţii. Ar fi culmea să ţin cont de votul pe care îl dau parlamentarii PSD”, a spus Orban.

Premierul desemnat Ludovic Orban a precizat că ar fi preferat ca votul pentru învestirea noului guvern să aibă loc miercuri, dar că PSD nu a fost de acord.

"Am propus un calendar care a fost respins de PSD. Era un calendar mult mai normal, pentru că este o urgenţă învestirea unui guvern. Sunt foarte multe probleme care nu pot fi rezolvate decât de un guvern învestit de Parlament. Au fost surzi la argumente, decizia a fost să amâne cât mai mult votul”, a declarat Ludovic Orban.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.