Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, crede că PSD este gata să comită orice fel de abuz şi ameninţare împotriva cetăţenilor pentru a împiedica exprimarea liberă a alegătorilor la referendumul convocat de Klaus Iohannis pe data de 26 mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Orban a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că ceea ce se întâmplă în ultimele zile în România este scandalos şi că guvernaţii au transformat instituţiile statului în moşii ale PSD-ului.

“Ce se întâmplă în România ultimelor zile este scandalos. Disperarea celor de la putere că referendumul va fi adoptat şi că nu vor scăpa de pedeapsă ca urmare a votului cetăţenilor i-au făcut să transforme instituţiile statului în moşii ale PSD-ului şi în instrumente de ameninţare, de şantaj împotriva cetăţenilor români. Am văzut cum la Topoloveni zece protestatari paşnici au fost săltaţi cu duba de jandarmi pentru că era Dragnea în localitate şi că Dragnea le-a dat ordin prin Carmen Dan să-i salte pe oamenii care îşi exprimau liber şi paşnic nemulţumirea faţă de actuala putere. Ministrul de Interne a ajuns să ameninţe cetăţenii români, care au protestat la Galaţi, la Iaşi şi în alte oraşe împotriva PSD, împotriva lui Liviu Dragnea şi împotriva actualei puteri”, a afirmat Orban.

El a precizat că puterea face tot ce poate petnru ca un număr mic de cetăţeni să afle despre referendum.

“Suntem într-o situaţie de neacceptat. Nici până astăzi Autoritatea Electorală Permanentă nu a realizat clipul de informare pentru cetăţenii români privitor la referendumul convocat de preşedintele Iohannis. Nici până astăzi Consiliul Naţional al Audiovizualului nu a acordat timpul de antenă pe audiovizual printr-o decizie în conformitate cu legea pentru referendum. Puterea actuală a încercat să emită Ordonanţă de Urgenţă prin care a încercat să interzică preşedintelui României să exprime în mass-media mesaje în favoarea referendumului. Prin tentativa de modificare a legislaţiei au încercat să determine fiecare preşedinte de secţie de votare să îi întrebe pe cetăţeni dacă vor să voteze la referendum, instituind o procedură fără precedent. Fără reacţia PNL şi a opiniei publice probabil ar fi dat ordonanţa de urgenţă, aşa cum era proiectul”, a explicat Orban.

El susţine că are informaţii că prefecţii şi preşedinţii de consilii judeţene încearcă să-i forţeze pe primarii PSD să se aşeze în faţa secţiilor de votare şi să le ceară cetăţenilor care vin la vot să nu voteze la referendum, încălcând astfel legea.

Liderul PNL a afirmat că duminică s-a întâmplat un fapt fără precedent, un oraş fiind blocat din cauza unui miting PSD.

“Am asistat duminică la un fapt fără precedent în care un oraş pur şi simplu a fost blocat pentru mitingul organizat de PSD în Târgovişte. Am văzut imagini în care li s-a interzis unor cetăţeni să intre în Târgovişte, cerându-li-se parola. Ştim cazul unui medic care a ieşit din gardă şi care nu a putut acasă în Târgovişte pentru că i-a fost interzisă intrarea în oraş de către poliţie. Cum să reuşească Guvernul actual să obţină pentru România aderarea la Schengen când ei vor să interzică şi o interzic efectiv libera circulaţie chiar în interiorul României, blocând localităţi numai şi numai pentru a ţine departe de PSD de către cetăţeanul român şi a împiedica cetăţeanul român să circule liber şi să-şi exprime poziţia în spaţiul public”, a mai spus preşedintele PNL.

El îşi doreşte ca ancheta deschisă de Parchetul Militar în cazul evenimentului de la Topoloveni să nu dureze mult, precizând că faptele trebuie cercetate cu celeritate, iar vinovaţii să fie traşi la răspundere, menţionând că principalul vinovat în acest caz este Liviu Dragnea.

Ludovic Orban crede că PSD este gata să comită orice abuz pentru a împiedica românii să îşi exprime poziţia la referendumul organizat de preşedintele Klaus Iohannis.

“Suntem într-o stare în care PSD este gata să comită orice fel de abuz, orice fel de ameninţare, orice fel de şantaj pentru  a împiedica exprimarea liberă a cetăţenilor români la referendum”, a mai spus Orban.

Liderul PNL a mai anunţat că partidul său va lansa marţi siteul oprestefrauda.ro, prin care orice persoană care are informaţii despre tentativa de boicot sau de fraudare a alegerilor europarlamentare sau a referendumului să le transmită astfel şi să fie făcute publice acele fapte.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.