Liberalul Ludovic Orban a precizat că PNL va recurge la toate căile legale, inclusiv atacarea în justiţie a ordinelor de ministru, dacă banii alocaţi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală vor fi daţi "din pixul lui Dragnea", "după interesele de castă ale baronilor PSD".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ludovic Orban a spus, sâmbătă, la Iaşi, într-o conferinţă de presă, că fondurile prin PNDL trebuie împărţite în funcţie de necesităţile fiecărei comunităţi, ţinându-se cont că 34 la sută din populaţia României se află în localităţi conduse de edili PNL.

"Nu sunt banii lui Dragnea şi ai lui Shhaideh. Fondurile trebuie folosite pentru creşterea calităţii vieţii, indiferent dacă sunt primari PSD, PNL sau de la alt partid. Somez Guvernul să aloce banii în funcţie de ponderea populaţiei din localităţi cu primari PNL. Nu vom accepta ca banii să fie împărţiţi de pixul lui Dragnea, după interesele de castă ale baronilor PSD. Vom apela la toate căile legale pentru a împiedica distribuirea arbitrară a acestor bani. Suntem gata să atacăm ordinele de ministru, contractele care se semnează, dacă ele nu se fac în conformitate cu legea, dacă nu respectă cerinţele obligatorii stabilite de lege şi dacă nu respectă principiul proporţionalităţii în ceea ce priveşte alocarea banilor”, a afirmat Ludovic Orban.

El a afirmat că dacă PSD nu înţelege ce se întâmplă PNL va merge până la torpilarea proiectelor care nu respectă legea.

Liderul liberal a mai spus că nu PSD decide unde trebuie turnat asfalt, ci totul trebuie făcut în funcţie de interesele electoratului.

Ludovic Orban a mai afirmat că lucrează la un proiect pentru schimbarea legislaţiei, care să presupună proceduri clare şi transparente, dar şi diminuarea palierului politic atunci când se împart banii publici către localităţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.