Premierul desemnat Ludovic Orban afirmă că PNL susţine alegerea primarilor în două tururi şi că, dacă UDMR nu vrea, atunci se va manifesta pe această temă la discuţiile din Parlament. "Nu putem să determinăm un partid să voteze altfel decât cred ei", spune Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sunt lucruri pe care ne vom înţelege, unde sunt divergenţe majore între partide cu siguranţă va trebui să găsim acel drum comun în care se vor întâlni punctele de vedere. Avem un proiect de lege în Parlament în dezbatere la Camera Deputaţilor. Există un proiect înaintat de PMP tot legat de alegeri în două tururi. Îl vom vota. PNL susţine alegerea în două tururi. UDMR are dreptul să-şi exprime punctul de vedere la votul din Parlament pe proiectul respectiv. Nu putem să determinăm un partid să voteze altfel decât cred ei“, a spus Ludovic Orban, marţi seară, la Digi 24.

Cât priveşte iniţiativa "Fără penali", Orban a spus că, împreună cu USR şi PMP, liberalii au înaintat un proiect de revizuire a Constituţiei în urma referendumului, în sensul interzicerii ocupării unor funcţii de către persoanele cu probleme penale.

Premierul desemnat a mai spus că vor urma discuţii cu celelalte partide care au votat moţiunea de cenzură, pecizând că PNL este deschis la negocieri.

"Şi înainte de moţiune au fost declaraţii, acum se vor declanşa discuţiile oficiale. Normal că mergem cu mandat. Vom întâlni reprezentanţii partidelor care vor prezenta propunerile, condiţiile lor. Suntem deschişi. Suntem după un exerciţiu care a dus la reuşita moţiunii şi sunt încrezător că discuţiile vor duce la formarea unei majorităţi parlamentare", a spus Ludovic Orban.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.