Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că nu ştie cât timp va fi primar Cristian Popescu Piedone la Sectorul 5 deoarece are o condamnare în prima instanţă, iar despre Dan Tudorache, candidatul PSD la Primăria Sectorului 1, a declarat că nu ştie să piardă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„O surpriză totală. Nu pot să înţeleg de ce locuitorii Sectorului 5 au votat Cristian Popescu Piedone. Chiar nu pot să înţeleg. Dar asta e. Oamenii au optat. Nu ştiu cât va putea să fie primar, domnul Popescu. Are o condamare dată de instanţa de fond. Într-un fel este rezultatul alegerilor făcute de majorităţile care au venit la vot din Sectorul 5, astea nu sunt majorităţile reale, oamenii, sunt Slavă Domnului, mai mult de jumătate, sunt oameni normali care trăiesc în Sectorul 5, nu s-au dus la vot, nu au vrut să desemneze un primar care să aibă o viziune modernă asupra dezvoltării sectorului. S-au dus după nişte candidaturi care nu au adus nimic. Au lăsat sectorul într-o degradare continuă”, a declarat Ludovic Orban, întrebat duminică seara la România Tv cum vede câştigarea Primăriei Sectorului 5 de către Cristian Popescu Piedone.
 
Liderul PNL a mai precizat că în legătură cu situaţia de la Sectorul 1 că Dan Tudorache, candidatul PSD la Primărie, nu ştie să piardă. 
 
„Tudorache nu ştiu să piardă. Trebuia să înţeleagă când ai o diferenţă de peste 1.300 de voturi, asta este rezultatul pe numărătoarea noastră paralelă, procese verbale ale delegaţilor PNL de la secţiile votare. Când ai diferenţă de peste 1.300 de voturi, accepţi înfrângerea. Nu pot să înţeleg, s-au agăţat, au căutat toate tertipurile. Un anumit post de televiziune a vrut să alimenteze, să legitimeze cererea prezentând nişte imagini”, a explicat Orban.
 
Chestionat dacă pot fi furate voturi, preşedintele PNL a răspuns afirmativ şi a dat câteva exemple cum poate fi realizat acest lucru. 
 
„Da. Sunt oameni instruiţi, delegaţi instruţi să nu respecte voinţa oamenilor, care provin în special din PSD. Sunt diferite tertipuri. Studiază delegaţii. Dacă văd că delegatul PMP nu e atent sau nu e în sală la numărarea voturilor, îşi dau seama că nu apară cineva voturile PMP-ului şi pun voturi de la PMP le pun la PSD în numărătoare. (...) Au şmecheria folosită de unii din PSD. Îşi iau o ştampilă şi o leagă cu elastic în rever şi mai pun o ştampilă ca să anuleze buletinul de vot al principalului oponent. Sunt tehnici care sunt folosite de cei de la PSD care au fost instruiţi special pentru astfel de chestiuni”, a conchis Orban.
 
Biroul electoral de circumscripţiei a Minicipiului Bucureşti a decis duminică faptul că nu se mai renumără voturile la Sectorul 1 şi Sectorul 5. Astfel, Clotilde Armand este primarul Sectorului 1, iar Cristian Popescu Piedone este edilul Sectorului 5.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.