Premierul Ludovic Orban a afirmat că, în opinia sa, Parlamentul nu avea atributul constituţional şi legal să facă modificări la hotărârea de Guvern privind starea de alertă. "Este o imixtiune grosolană a forului legislativ în activitatea Executivului şi este o încălcare flagrantă a principiului separaţiei puterilor în stat. Nu putem fi de acord cu această atitudine, dar nu vom avea o reacţie în momentul de faţă", a spus el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Am extrem de multe observaţii legate de modul în care Parlamentul a tratat proiectul nostru de lege şi, prin  modificările pe care le-a făcut, ne-a restrâns atât de mult cât a putut posibilităţile efective de acţiune. De asemenea, consider că Parlamentul nu avea atributul constituţional şi legal să facă modificări la hotărârea de Guvern şi la planul de măsuri aferent Hotărârii de Guvern prin care Guvernul României a declarat starea de alertă. Este o imixtiune grosolană a forului legslativ în activitatea Executivului şi este o încălcare flagrantă a principiului separaţiei puterilor în stat. Nu putem fi de acord cu această atitudine, dar nu vom avea o reacţie în momentul de faţă, pentru că cel mai important lucru este ca românii să înţeleagă că încă nu am scăpat de epidemie, să înţeleagă necesitatea acestei stări de alertă şi necesitatea respectării tuturor regulilor instituite în cadrul planului de măsuri", a afirmat Ludovic Orban, miercuri seară, într-o declaraţie de presă.
 
Orban a anunţat că joi, până la finalul zilei, toate ministerele vor adopta ordine de ministru comune privind regulile de protecţie sanitară legate de domeniile de activitate care se află în responsabilitatea fiecărui minister.
 
Premierul a precizat că va fi obligatorie purtarea măştii în toate spaţiile închise, inclusiv pentru liderii politici. 
 
"Din acest moment, inclusiv liderii PSD şi ai altor partide vor avea obligaţia să respecte această măsură. Purtatul măştii ne fereşte de riscul de a transmite virusul către semenii noştri sau de a fi infectaţi cu virusul”, a mai spus primul ministru.
 
Acesta a explicat că triajul prin măsurarea temperaturii corporale la intrarea în spaţiile închise este o măsuri necesară şi că trebuie respectate toate regulile instituite pentru prevenirea răspândirii COVID-19.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.