Premierul Ludovic Orban a declarat joi că obiectivul Guvernului este să redea constănţenilor clădirea Cazinoului, în termenul stabilit, care este luna mai a anului 2022. Şeful Executivului a vorbit şi despre alte clădiri care vor fi restaurate şi anume cea a Universităţii Bucureşti şi cea a ASE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Care sunt necesare şi lucrarea este o lucrare de artă. Chiar discutam cu doamna arhitect, cu doamna director, că s-ar putea scrie şi o carte cu ce s-a găsit aici, diferitele consecinţe ale indolenţei, nepăsării şi a soluţiilor tehnice utilizate. Obiectivul nostru e ca clădirea Cazinoului să fie redată constăţenilor în termenul stabilit şi anume în mai 2022. Închei prin a vă spune că nu e sigura clădire emblematică pentru România sau pentru diferite oraşe ale României pe care avem intenţia să o restaurăm”a, afirmat Ludovic Orban joi la Constanţa.

Premierul a reamintit despre aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru restaurarea încă două clădiri emblematice ale României. 

„De curând am adoptat indicatorii tehnico-economici pentru restaurarea clădirii Universităţii Bucureşti şi indicatorii tehnico-economici pentru restaurarea clădirea principale a Academiei de Ştiinţe Economice şi intenţia e de a reda în forma iniţială cât mai multe astfel de clădiri emblemetatice care reprezintă creativitatea celor care au construit înaintea noastră”, a conchis Orban.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.