Liderul PNL Ludovic Orban a afirmat că Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă aprobat de Parlamentul European este principalul instrument al Uniunii Europene pentru relansarea economică, în urma crizei generate de pandemia de COVID, iar din buget total în valoare de 672,5 miliarde euro, României îi revine suma de 30,5 miliarde de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Aseară a fost aprobat în plenul Parlamentului European, cu largă majoritate, raportul privind Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă. Este un succes important pentru România şi pentru Uniunea Europeană şi pot spune că am satisfacţia datoriei ȋmplinite.
 
Acordul final dintre Consiliu şi Parlamentul European în privinţa înfiinţării Mecanismului de redresare şi rezilienţă şi punerea în mişcare a acestuia reprezintă principalul instrument UE pentru relansarea economică, în urma crizei generate de pandemia COVID-19, cu un buget total în valoare de 672,5 miliarde de euro. Din acest buget, României îi revine suma de 30,5 miliarde de euro.
 
Preşedintele Klaus Iohannis, împreună cu guvernul pe care l-am condus, a reuşit să obţină fondurile europene necesare pentru România, pentru a trece de această perioadă de criză economică determinată de pandemie şi pentru implementarea planului nostru de reformă şi investiţii.
 
Este un succes pentru România şi mai ales pentru cetăţenii acestei ţări, pentru că toţi aceşti bani europeni reprezintă o şansă la la dezvoltare, la o viaţă mai bună, pentru fiecare dintre cei care vor beneficia de investiţiile care se vor derula din acest mecanism.
 
Cei 30,5 miliarde euro care vor veni în România vor fi utilizaţi pentru redresare economică, pentru infrastructură, şcoli, spitale, digitalizarea şi combaterea schimbărilor climatice.
 
Trebuie să subliniez şi rolul important pe care l-a jucat europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan, care a coordonat raportul privind Mecanismul de Redresare, în ultimele 6 luni, din poziţia de co-raportor al Parlamentului European”, a scris Ludovic Orban miercuri pe Facebook. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.