Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că primari liberali cu rezultate foarte bune au fost "raşi" din delegaţiile care vor participa la Congresul PNL din 25 septembrie, el reclamând că "se pun la punct mecanisme de control" al votului la alegerile interne. Orban reclamă "simulacre" de şedinţe în Comitetele Directoare ale filialelor judeţene, susţinând că unii dintre cei care au vizat funcţii politice la nivel local au fost condiţionaţi, cerându-li-se să nu voteze moţiunea "Forţa dreptei".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Avem de ales între o opţiune bună şi una proastă. Asta este! Nu cred că trebuie să vă învăţ eu pe dumneavoastră ce înseamnă să luaţi pulsul, sunteţi oameni care trăiţi cu picioarele în realitate. (...) Gândiţi foarte bine! Acuma, Sectorul 1 este o oază de democraţie, şi Vâlcea e o oază de democraţie. Nu e peste tot aşa! Preşedinţii care or să candideze la o funcţie de conducere în Biroul Executiv în filialele care preşedinţii au trecut de partea lui Florin Cîţu, li s-a pus condiţia ca să fie sprijiniţi, ca să nu treacă moţiunea Ludovic Orban. Au fost nişte simulacre de CDJ-uri la care s-a plecat cu urna din sală, la care nu au avut dreptul să fie reprezentaţi în comisia de numărare reprezentanţii care mă simpatizează şi care mă susţin, la care s-a votat urna era în acelaşi loc în care se lua buletinul de vot, în faţa prezidiului, a preşedintelui de filială, s-a votat secret. Asta este realitatea! Din delegaţii sunt scoşi primari pe capete, primari cu rezultate excepţionale. La Satu Mare, primar de oraş, cu rezultate de şase mandate, Ovidiu Duma, pentru că a semnat moţiunea Orban a fost ras din delegaţie. Nu mai zic de alţi primari, la Suceava, raşi din delegaţie şi aşa mai departe”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri seară, într-o şedinţă a Comitetului Director al PNL Sector 1. 
 
Liderul liberal a reclamat că pentru Congresul din 25 septembrie "se pun la punct mecanisme de control al votului".
 
"Stimate colege şi stimaţi colegi, gândiţi fiecare vot pe care îl dăm în filialele unde există democraţie şi unde oamenii chiar votează cu mintea lor, liber, secret, pentru că mulţi îşi imaginează că, la acest Congres, cei care vin să voteze o să se lase controlaţi şi chiar se pun la punct mecanisme multiple de control al votului, brevetate la vecinii de la Sectorul 2, unde a prins foarte bine fotografierea buletinului de vot, dar nu buletinul de vot, că ăla se poate transmite pe WhatsApp,  nu e o problemă. Cu actul de identitate în mână, să se vadă actul de identitate şi votul pentru oameni”, a adăugat Orban. 
 
Ludovic Orban a menţionat că el nu a eliberat liberali din funcţii, în timp ce competitorii săi au dat afară din funcţii oameni care îl susţineau pe el, "pedepsindu-i" pe aceştia pentru "delict de opinie" .
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.