Liderul PNL Ludovic Orban a declarat vineri, la prima şedinţă a conducerii liberale după căderea Guvernului Dăncilă ca urmare a adoptării moţiunii de cenzură, că este prima dată în ultimii 30 de ani când opoziţia democratică reuşeşte să dărâme Partidul Comunist, ”travestit sub tot felul de haine mai moderne”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

„Am stabilit o premieră în ultimii 30 de ani de democraţie şi de tranziţie care sperăm să se încheie odată cu moţiunea de cenzură, am reuşit să dăm jos, ca Opoziţie, un guvern PSD. Niciodată în ultimii 30 de ani Opoziţia nu a reuşit să dea jos un urmaş al FSN, urmaş al fostului Partid Comunist, indiferent cum s-a numit el: FDSN, PDSR. Este prima dată când opoziţia democratică reuşeşte să dărâme Partidul Comunist, travestit sub tot felul de haine mai moderne”, a declarat Ludovic Orban în şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

El a precizat căpcele 238 de voturi obţinute la moţiunea de cenzură au fost pentru a pune punct acestei guvernări.

Orban a anunţat că va începe o perioadă de dialog, de consultare cu toţi posibilii parteneri pentru a degaja o soluţie bună pentru România.

Biroul Politic Naţional al PNL a fost convocat vineri pentru a stabili strategia în perioada următoare, echipa care va reprezenta partidul în cadrul consultărilor de la Cotroceni şi de asemenea, mandatul pentru discuţii.

Delegaţia PNL urmează să se întâlnească la ora 11:00 cu preşedintele Klaus Iohannis, care a convocat contultări cu toate partidele parlamentare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.