Premierul Ludovic Orban, întrebat dacă ia în calcul să atace la Curtea Constituţională dublarea alocaţiilor, a afirmat, vineri, că analizează, întrucât ”ceea ce votează Parlamentul de o bucată de timp nu are nicio legătură cu realitatea economică”. ”Nu mai votaţi astfel de acte normative, nu mai votaţi pomeni, acte normative pentru care nu există resurse financiare”, le-a transmis Orban parlamentarilor, afirmând că va ”îndrepta orice măsură care nu este susetenabilă din punct de vedere economic”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul a fost întrebat, vineri, dacă ia în calcul să atace la Curtea Constituţională dublarea alocaţiilor votată de Parlament şi a răspuns ”Suntem în analiză şi răspunsul pe care vi-l dau este foarte clar: suntem un guvern responsabil. Tot ceeea ce votează Parlamentul de o bucată de timp nu are nicio legătură cu realitatea ecconomică din România, noi şi noi acte normative care generează scăderi de venituri, noi cheltuieli pentru buget şi care riscă să arunce România în haos. Nu este normal”.

Premierul le-a transmis un mesaj parlamentarilor: ”Fac apel la responsabilitate către membrii Parlamnetului. Nu mai votaţi astfel de acte normative, nu mai votaţi pomeni, acte normative pentru care nu există resurse financiare. Şi aşa România este într-o situaţie mai deficilă pentru că am moştenit un deficit şi grave dezechilibre financiare şi expunerea noastră la criză este mult mai mare”.

Orban susţine că Guvernul are pregătit un amplu program de relansare economkică, dar care nu poate fi pus în practică din cauza blocajului creat de Parlament, dominat de PSD.

”Nu putem să punem în practică acest pachet atâta timp cât o majoritate parlamentară condusă de PSD ne generează noi şi noi poveri. (...) Vom îndrepta orice măsură care nu este susenabilă din punct de vedere economic”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Parlamentul a respins, miercuri, amânarea dublării alocaţiilor copiilor până la 1 august, propusă de Guvern.

Pentru Legea de respingere a OUG 2/ 2020 au votat 206 de parlamentari, iar 98 s-au abţinut.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.