Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, joi, că declaraţia premierului potrivit căreia primarii sunt ”doar vehicule” a fost ”total neinspirată”, în România existând principiul autonomiei locale. ”Vremea centralismului democratic, cum se numea pe vremea comunismului, a trecut de mult”, a afirmat Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ludovic Orban a fst întrebat, joi, dacă primarii sunt ”doar vehicule”, cum a afirmat premierul, şi a răspuns: ”A fost o declaraţie total neinspirată. În România există principiul autonomiei locale, în România cetăţenii îşi aleg primarii, consiliile locale, consiliile judeţene care (...) acţionează pentru punerea în practică a programelor de devoltare nicidecum...”.

Liderul PNL a mai declarat că democraţia înseamnă autonomia autorităţilor locale.

”Vremea centralismuluid democratic, cum se numea pe vremea comunismului, a trecut de mult. Democraţia înseamnă şi autonomia autorităţile locale”, a mai declarat Orban.

Europarlamentarul PNL Mircea Hava, fost primar al municipiului Alba Iulia timp de şase mandate, afirmă că, "într-un moment mai puţin inspirat, premierul Cîţu i-a catalogat pe primari drept «doar vehicule»", deşi aceştia sunt "inima şi măsura valorii unui partid", iar "cele mai importante victorii politice ale PNL au fost aduse de către primari". 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.