Ludovic Orban a afirmat că nu se aşteaptă să fie consultat cu privire la deciziile care vor fi luate în PNL referitoare la situaţia politică, deoarece Florin Cîţu nu a întrebat pe nimeni atunci când a decis remanierea ministrului Stelian Ion. Liderul liberalilor a mai spus că a primit un sms cu două minute înainte ca prim-ministrul să anunţe revocarea lui Stelian Ion. El a adăugat că atâta timp cât este preşedinte al partidului nu va permite niciunui parlamentar PNL să voteze moţiunea de cenzură împotriva Guvernului din care formaţiunea face parte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Premierul Cîţu nu a întrebat pe nimeni când l-a remaniat pe Stelian Ion. Nu văd de ce să mă întrebe pe mine sau să ceară acordul partidului, când s-a comportat într-un mod în care nu a consultat preşedintele partidului. V-am spus că eu am fost informat, printr-un sms, cu două minute înainte de declaraţia făcută de premier despre revocarea din funcţie a ministrului Stelian Ion”, a afirmat Ludovic Orban, vineri la Parlament.

Întrebat dacă Florin Cîţu e responsabil pentru declanşarea crizei guvernamentale, Orban a răspuns: „Oricine are ochi şi minte poate să vadă adevărul în această situaţie”.

„Am comunicat cu privire la o şedinţă a coaliţiei care ar urma să aibă loc astăzi. Eu am spus că atâta timp când sunt preşedintele PNL nu voi permite niciunui parlamentar al PNL să voteze o moţiune de cenzură împotriva unui Guvern PNL”, a mai explicat liderul PNL, chestionat dacă a discutat cu cei de la USR PLUS.

Întrebat dacă premierul Cîţu ar trebui să demisioneze, Orban a replicat: „Întrebaţi-l pe dânsul. Din moment ce v-am spus că nu voi îngădui vreunui parlamentar al PNL să voteze moţiunea de cenzură. Normal că îl sprijin că e premierul care reprezintă PNL”.

Premierul Florin Cîţu va discuta cu liderii PNL în şedinţa Biroului Permanent de vineri posibilitatea de a-i remania pe miniştrii USR PLUS, susţin surse politice pentru News.ro. O variantă ar fi ca premierul să semneze demiterea miniştrilor USR PLUS în momentul depunerii moţiunii de cenzură.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.