Preşedintele PNL, Ludovic Orban, anunţă că va susţine o candidatură a fostului social-democrat Mihai Chirica pentru încă un mandat la Primăria Iaşi, dacă forurile de conducere din cadrul PNL la nivel judeţean vor decide acest lucru. El spune că nu i se pare corect să fie aruncată "o anatemă” asupra lui Chirica fiindcă a fost PSD-ist, având în vedere faptul că în ultimii ani acesta s-a poziţionat împotriva PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Dacă Biroul Judeţean ia decizia să-l propună pe Chirica, Chirica este un om care aproape patru ani de zile s-a aflat, după emiterea Ordonanţei 13, într-un război deschis cu Dragnea, cu guvernul PSD, cu PSD ca partid politic, el nu poate fi considerat... e adevărat, el a fost ales din partea PSD, dar după emiterea Ordonanţei 13 el prin toate deciziile, prin toate acţiunile publice şi prin toate declaraţiile pe care le-a dat a fost împotriva PSD, ăsta e adevărul. Mai mult, l-a susţinut public pe preşedintele Iohannis în campania prezidenţială. Nu a mai avut absolut niciun fel de legătură cu PSD-ul. Acuma să încerci să arunci o anatemă asupra lui Chirica din punct de vedere politic, aducându-i aminte că acum o sută de ani a fost PSD-ist nu mi se pare corect. Dacă Biroul Judeţean va lua decizia de a-l propune ca şi candidat din partea Partidului Naţional Liberal, în ceea ce mă priveşte pe mine voi fi de acord cu această decizie”, a afirmat preşedintele PNL luni seară, într-o emisiune la Digi 24.
 
Orban a mai spus că nu este încă la curent cu "eventualele discuţii” referitoare la o candidatură a acestuia sub sigla PNL.
 
El a afirmat că nu va mai accepta niciun fel de atac din interiorul PNL la adresa candidaţilor PNL, odată ce aceştia au fost desemnaţi candidaţi toţi membrii PNL având "obligaţia să-l susţină”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.