Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat că are încredere că, în ciuda ”boicotului” pe care-l anunţă PSD, Guvernul va fi învestit în cursul zilei de luni. Orban a anunţat că a discutat cu liderii tuturor partidelor care susţin Guvernul pentru a se mobiliza şi a putea să treacă peste orice ”subterfugiu procedural”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În ciuda boicotului, am încredere că vom reuşi mâine să dăm României un Guvern legitim, un guvern responsabil, un guvern care să se apuce de treabă încă din prima zi şi care să rezolve marile probleme cu care se confruntă România”, a declarat, duinică, Ludovic Orban, care a adăugat că strategia aleasă de PSD de a nu se prezenta la votul de învestitură nu le face cinste.

Întrebat dacă vor exista parlamentari Pro România care vor intra în sală şi or vota, Orban a spus: ”Veţi vedea mâine”.

Orban a anunţat că a discutat din nou cu toţi liderii partidelor care susţin învestirea Guvernului.

”Astăzi ne-am consultat, am stabilit modul de organizare, nivelul de mobilizare, ne-am pregătit să facem faţă oricărui subterfugiu procedural pe care l-ar putea pune a cale cei de la PSD,  ţinând cont de faptul că ei deţin Preşedinţiile celor două Camere. (...) Am stabilit toate detaliile, astfel încât să punem la punct asigurarea cvorumului în termenul stabilit” a mai spus Orban.

Întrebat ce crede despre faptul că PSD doreşte să amâne învestirea Gvernului, pentru ca Viorică Dăncilă să intre în primul tur al alegerilor przidenţiale din funcţia e premier, Orban a spus: ”Regret că şi acum sunt mânaţi de calcule electorale, în loc să înţeleagă că România are absolută nevoie de un guvern legitim învestit de Parlament, care să aibă capacitate deplină de exerciţiu  puterilor pentru că există probleme deosebit de grave”.

Votul de învestitură a Guvernului Orban este programat luni, de la ora 14.00.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.