Premierul Ludovic Orban a anunţat, miercuri, că în ceea ce priveşte sistemul turistic este prematur să fie făcute anunţuri şi să fie luate decizii, menţionând că autorităţile şi-ar dori să existe posibilitatea reală ca oamenii să îşi petreacă concediile în destinaţii de vacanţă, dar pe de altă parte va depinde de evoluţia epidemiologică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Orban a fost întrebat, într-o conferinţă de presă susţinută în judeţul Dâmboviţa, dacă românii vor putea merge în concedii în această vară. El a precizat că activitatea hotelieră poate porni cu anumite reguli.
 
"Sigur, cu anumite reguli, activitatea hotelieră poate să pornească. În ceea ce priveşte activitatea restaurantelor, conform evaluării epidemiologice, prezintă un risc mare de transmitere din mai multe motive, pentru că în restaurante nu poţi să porţi masca, distanţa la aceeaşi masă şi distanţa între mese, mai ales că în puţine restaurante au tipuri de separeuri, adică pereţi care să separe mesele între ele. De asemenea, în general în sălile de restaurante se adună lume destul de mult, adică şi numărul de persoane care pot fi infectate mare şi nivelul de apropiere plus imposibilitatea de a purta mască în restaurante creşte riscul de transmitere a virusului. Şi aici facem o analiză privitoare la restaurante, dar conform evaluărilor actuale în primă fază e puţin probabilă reluarea activităţii restaurantelor”, a afirmat Orban, care a precizat că pentru fiecare ridicare a restricţiilor autorităţile vor aştepta 15 zile pentru a vedea dacă măsurile luate au efecte asupra nivelului de infectare al cetăţenilor. 
 
El a mai afirmat că în privinţa sezonului turistic este prematur să fie făcute anunţuri şi să fie luate decizii. 
 
"În ceea ce priveşte sezonul turistic, e prematur să facem anunţuri şi să luăm decizii. Sigur că ne-am dori să existe posibilitatea reală ca oamenii să îşi petreacă concediile în destinaţii de vacanţă. Pe de altă parte, nu se poate anunţa de acum cu certitudine că se va da drumul la activităţi, va depinde de evoluţia epidemiologică”, a explicat premierul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.