Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat, vineri, la Galaţi, măsura privind transferul cotelor de contribuţii pe care le plătesc angajatorii către angajaţi, afirmând că, în acest fel, "Guvernul bagă mâna adânc în buzunarele românilor", atât în cazul celor care lucrează în sistemul bugetar, cât şi a celor din mediul privat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Pe lângă alte gogomănii băgate în Programul de guvernare, partidul de guvernământ a introdus, aşa pe furiş, pe tăcutelea, transferul cotelor de contribuţii pe care le plătesc astăzi angajatorii, către angajaţi. Această măsura este, de fapt, un mod prin care PSD bagă mâna adânc în buzunarele românilor" , a spus Orban.

El a afirmat că măsura urmează să se aplice de la 1 ianuarie 2018 în paralel cu măsura de creştere cu 25% a salariilor în sectorul public. În realitate, însă, creşterea reală a salariilor bugetarilor va fi de 4%.

Practic, potrivit lui Orban, prin această măsură "Guvernul bagă mâna adânc în buzunarele românilor"

”Cine câştigă din aceasta masură de transfer a cotelor? Guvernul PSD şi statul. Deci, partea lelului din această mult trambiţată creştere a salariilor şi-o trage Guvernul Tudose care bagă adânc mâna în buzunarul românilor", a mai spus liberalul.

El a adăugat că şi în mediul privat vor fi probleme odată cu aplicarea acestei măsuri.

"Mult mai grav e ce se întamplă în sectorul privat unde angajatorii negociază cu angajatul salariul brut. Statul nu are nicio pârghie să detetermine o firmă să majoreze salariul brut. Ca să poată da acelaşi salariu net, angajatorii din mediul privat trebuie să mărească salariile brute şi trebuie să le mărească cu un procent foarte mare, ori nu se ştie dacă vor avea resursele financiare pentru a putea efectua aceste majorări. E aparent în avantajul firmelor că nu mai plătesc contribuţiile, dar, în realitate, în sectorul privat scad salariile nete şi angajatorii vor fi obligaţi să mărească salariile brute pentru a menţine cât de cât salarile la nivelul la care există astăzi. Ăsta e hocus – pocusul fiscal pe care îl practică acest Guvern de mincinoşi şi de oameni care îşi bat joc de semenii lor", a mai spus Ludovic Orban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.