Ludovic Orban a declarat, întrebat despre faptul că UDMR vrea extinderea eliminării pensiilor speciale pentru toate categoriile care le primesc, nu doar pentru parlamentari, că şi PNL are acelaşi punct de vedere, însă elaborarea prevederilor legale care să apropie pensiile speciale de un principiu al contributivităţii va fi făcută într-o perioadă mai lungă de timp.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În privinţa pensiilor speciale, ştiţi foarte bine că în planul Guvernului există în obiectiv realizarea unui proiect de lege al pensiilor care va cuprinde evident şi reglementări privitoare la pensiile speciale, pensiile de serviciu, pensiile ocupaţionale.  Există un acord între PNL şi USR-PLUS de a susţine modificarea Legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor cu scopul de a abroga prevederile care permit acordarea pensiei speciale pentru parlamentari. Suntem în analiză privitor la convocarea plenului reunit. Sunt mai multe temeiuri pentru convocarea plenului reunit, când vom stabili punctele pe ordinea de zi vom convoca birourile permanente reunite pentru a stabili data plenului Camerelor reunite”, a afirmat Ludovic Orban, luni la Parlament. 

Chestionat cum va rezolva discrepanţa cauzată de faptul că UDMR condiţionează votarea de extinderea nu doar la parlamentari, ci la toate categoriile care primesc pensii speciale, preşedintele PNL a răspuns: „Avem şi noi acelaşi punct de vedere”.

„Problema este că elaborarea prevederilor legale care să permită apropierea pensiilor speciale de un principiu de contributivitate se va face într-o perioadă mai lungă de timp. Din cauza asta noi am votat în Biroul politic al partidului să susţinem modificarea, de altfel e şi un proiect de lege depus de PNL, modificarea legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor astfel încât să nu se mai plătească pensii speciale pentru cei care au fost parlamentari”, a mai spus Orban. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.