Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că scrisoarea lui Frans Timmermans arată clar ”unde a adus PSD România” şi dacă se continuă ”agresiunea sistematică împotriva independenţei justiţiei” există riscul major pentru România să se activeze procedura prevăzută în articolul 7 din Tratat, şi anume suspendarea dreptului de vot în cadrul Consiliului. ”Orice vot pentru candidaţii PSD sau ALDE este un vot care va face rău României”, spune Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Frans Timmermans arată unde a adus PSD România, trăgând un semnal de alarmă clar în cazul în care PSD-ul lui Dragnea şi PSD-ul lui Tăriceanu continuă agresiunea sistematică împotriva independenţei justiţiei, prin modificări ale Codului Penal, ale Codului de Procedură Penală, ale legilor justitiei care să avantajeze infractorii, care să dezincrimineze fapte care sunt considerate infracţiuni. Există riscul major pentru România să se activeze practic procedura prevăzută în articolul 7 din Tratat, şi anume suspendarea dreptului de vot al României la nivelul Consiliului Uniunii Europene”, a declarat, luni, Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, atacurile asupra justiţiei ”marginalizează România şi chiar pun sub semnul întrebării apartenenţa României la Uniunea Europeană”.

”Orice vot pentru candidaţii PSD sau ALDE este un vot care va face rău României pentru că la ora actuală, atât PSD, cât şi ALDE sunt partide marginalizate, partide care nu sunt acceptate la nivel european, partide care fac un rău României. (...) Chiar în timpul campaniei electorale, deşi Frans Timmermans este socialist, se dă un semnal clar către fiecare cetăţean român că, dacă îşi doreşte ca România să aibă de câştigat, dacă îşi doreşte ca România să îşi menţină poziţia la nivel european, PSD nu trebuie să primească niciun vot”, a mai spus Orban.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a avertizat într-o scrisoare trimisă preşedintelui Klaus Iohannis, preşedinţilor celor două Camere şi premierului Viorica Dăncilă şi datată 10 mai, că executivul european va declanşa o procedură preliminară activării Articolului 7 din Tratatul UE în cazul României dacă modificările la codurile penale vor intra în vigoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.